- modificarea modului de calcul al solvabilităţii şi al standardelor de management al riscului pentru industria europeană de asigurări,
- accentuarea transparenţei prin calitatea şi cantitatea acestora privind costuri, riscuri, exlcuderi, etc.
"Noul regim de solvabilitate va fi unul dintre pilonii care va susţine, pe termen mediu şi lung, reintrarea pieţei de asigurări din Romania pe o tendinţă de creştere mai consistentă decât avansul pe care îl va înregistra economia. Această evoluţie va fi posibilă pentru că Solvency II va însemna bani mai mulţi injectaţi în industrie, transparenţă sporită şi reguli prudenţiale mai stricte", a declarat Cristian Constantinescu, preşedintele Uniunii Nationale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).
Alte două concluzii importante ce decurg din implementarea Solvency II spun că în primul rând vor fi vizate companiile mari, iar asigurările de viaţă vor fi impulsionate de această directivă.
"Gearing up for Solvency II" este o analiză care relevă implicaţiile comerciale pe care le comportă implementarea acestei directive la nivel european.
*****
Solvency II este un semnal care se adaugă la un cumul de informaţii cu tentă pozitivă pentru industria asigurărilor pe termen mediu şi lung.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu