marți, 24 mai 2011

70,9 % vor "muncă virtuală"

Studii făcute pe chestionarea a 600 de lideri de business din întreaga lume arată că angajatorii (mai degrabă străini) au deja probleme în ceea ce priveşte orele de muncă ale angajaţilor lor şi tendinţa este ca munca să se deplaseze către acasă, adică spre o depărtare fizică mai mare de birou şi chiar spre o concentrare a muncii în jurul casei/căminului.
“Oamenii vor veni la birou pentru a genera idei şi a socializa. Biroul nu va fi un loc în care să vii şi să faci task-urile asociate jobului”, a declarat Bob Gaudreau, vicepreşedinte executiv al Regus, citat de către Cariere.
Aspectul esenţial pentru companii al acestei tendinţe va fi reducerea costurilor cu angajaţii, cu spaţiile de birou, cu departamente precum HR, Logistică, lucru foarte important în managementul schimbării, care astfel tinde să provoace din afară. 

*****

Acest aspect va genera o modificare a percepţiei despre muncă şi va revoluţiona total departamentul de HR, implicit funcţionalitatea unei companii. Dacă Google a remodelat spaţiul angajaţilor pentru a semăna foarte mult cu ceea ce poate presupune acasă, se pare că nu poate fi o replicare absolută a acestui spaţiu personal, ceea ce duce la tendinţa de mai sus, de a "externaliza munca". Înseamnă regândirea tuturor modelelor de business.
Important este că dependenţa businessului integral de aspectele tehnice (internet, calculator) poate să însemne în caz de forţă majoră oprirea totală a activităţii, ceea ce în condiţiile de acum este mai puţin probabil, iar această problemă va trebui tratată cu grjă.
Cu toate acestea, se pare că, cei care ne aflăm în generaţia de azi a lui "mă duc la birou", suntem o generaţie de tranziţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu