joi, 19 mai 2011

Bursă vs Unit-Linked

Dacă investeşti pe Bursă, eşti mult mai bine conectat la ceea ce se întamplă de fapt în economie şi poţi anticipa unele trenduri, astfel încât, dacă eşti antreprenor, să poţi pregăti eventualele momente dificile anticipate prin mişcările pieţei de capital.
La Bursa sunt listate companiile care reprezintă performanţe peste medie în economia unei ţări, ceea ce duce invariabil la aşteptări mari vis-a-vis de randamente.
Randamentele sunt cu mult peste bănci în condiţiile în care se ţinteşte un orizont investiţional mai lung.
Investiţia pe Bursă este o modalitate eficientă de a economisi cu randamente superioare şi cu asumarea unei incertitudini a rezultatului investiţional.

*****

Faptul că produsele de asigurare de tip Unit-Linked sau din familia de produse legate de fonduri de investiţie au printre opţiuni şi investiţiile pe Bursă, facute de profesionişti în finanţe pentru a maximiza randamentele şi pentru a reduce riscul, este un lucru îndeobşte ştiut în piaţă şi acoperitor pentru nevoia de investiţie a clientului combinată cu nevoia de protecţie financiară la deces.
Un Unit-Linked oferă randamente apropiate de Bursă, uneori chiar superior Bursei, lăsând în primul rând controlul contului de investiţii la latitudinea şi implicaţia proprietarului de cont. Este o modalitate prin care păstrează adrenalina jocului pe Bursă, fără să-şi asume acelaşi risc. În plus există o asigurare de viaţă care funcţionează în paralel. Important este şi accesul la piaţa de capital care se face astfel printr-un cost redus.
Piaţa de asigurări din România păstrează în preferinţe, deşi cu un uşor declin faţă de perioada crizei, produsele de acest tip, iar asigurătorii scot pe piaţă produse investiţionale inovatoare pentru a răspunde acestei cereri specifice.
Fără a fi o analiză de tip beneficii / costuri pentru fiecare din cele două elemente, provocarea rămâne să căutaţi a afla mai multe despre aceste produse de investiţie oferite de companiile de asigurări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu