vineri, 20 mai 2011

Puterea economică "social media"

Ideea de a folosi "social media" pentru a anticipa mişcările de pe pieţele de capital a fost valorificată deja de către Derwent Capital Markets, o firmă de investiţii britanică prin lansarea unui fond de hedging, care va folosi Twitter pentru a se orienta în plasarea investiţiilor (preluare Business Magazin). Ideea se bazează pe studiile de la Indiana University si University of Manchester în monitorizarea Twitter şi rezultatele studiilor au fost încurajatoare, 87 % acurateţe în anticiparea evoluţiilor Dow Jones pentru 2008. Derwent Capital Markets anticipează deja randamente anual de 15 - 20% pentru investitori.


*****


Iată că timpul petrecut în social media poate să însemne bani câştigaţi şi nu numai timp petrecut pentru entertainment sau socializare. Având un fundament solid academic, ideea se poate dovedi interesantă şi cu potenţial pentru un nou domeniu: investiţii detereminate de social media. Ca şi indicator de investiţie planetar, emoţiile din spaţiul virtual vor fi analizate şi folosite pentru a maximiza randamentele. Încă o modalitate, de această dată ştiinţific fundamentată, de a cuantifica emoţiile în randamente prin social media, care se dovedeşte a fi în acest moment instrumentul prin care lumea se exprimă în ceea ce priveşte emoţiile, mai ales cele legate de bunul mers economic.

Aţi investi în acest tip de fond?

2 comentarii:

  1. cred ca ar functiona si in Romania un astfel de fond, numai ca promovarea sa se faca in Social Media in general, nu doar pe Twitter asta petru a avea un efect mai mare. Twitter in Romania este in crestere insa o crestere ceva mai lenta. Orientativ poti vedea statisticile pe luna mai aici: http://www.manafu.ro/wp-content/uploads/2011/05/social-media-romania-may-11.png

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumesc de comentariu şi de link.
    Menţin subiectul deschis.

    RăspundețiȘtergere