marți, 10 mai 2011

"Zona de siguranţă"

"Zona de siguranţă" este o publicaţie pe care Allianz-Ţiriac Asigurări a lansat-o pentru a sublinia implicaţiile riscurilor de catastrofă în România şi modalităţi de protejare prin asigurare. "Şi prin protecţie ne referim nu doar la aceea financiară necesară atunci când astfel de riscuri apar şi produc pagube de cele mai multe ori considerabile, ci şi la pregătirea efectivă a fiecaruia dintre noi şi a propriei locuinţe pentru a face faţă producerii unui cutremur", a declarat Rangam BIR, Directorul General al ALLIANZ-ŢIRIAC ASIGURĂRI.

*****

Atâta vreme cât pagubele la un cutremur puternic ar însemna 8-10% din PIB, publicaţia în cauză devine interesantă ca informaţie, dar mai ales ca iniţiativă. Faptul că România are una dintre cele mai mari expuneri la riscuri catastrofice este un lucru cunoscut mai mult de către specialişti, deşi învăţat încă din şcoală, dar deocamdată insuficient tratat ca subiect de discuţie publică şi cu atât mai puţin ca nivel de soluţii furnizate.

Putem presupune că astfel de iniţiative, cu focus pe soluţii pentru populaţie, vor spori ca număr, fiind o modalitate prin care şi companiile de profil îşi pot pune în valoare expertiza şi un instrument de popularizare a existenţei unor soluţii în diferite situaţii dificile din punct de vedere financiar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu