miercuri, 11 mai 2011

Strategie pe termen lung la bursă?!

„Acum trebuie să fim mai maturi, să gândim pe termen lung şi să fim conştienţi că, de cele mai multe ori, câştigurile rapide şi imense sunt ilegale, neclare sau întâmplătoare. Dacă vrei să fii puternic, trebuie să ai o bază solidă, să construieşti pe termen lung şi să ai o viziune diversificată”, explică Valentin Ionescu, CEO-ul Bursei de Valori Bucuresti, intr-un interviu acordat Wall-Street.ro.

*****

Ideea de a investi pe bursă, fie ea şi românească, este legată invariabil de randamente ridicate în timp scurt cu un risc mai ridicat al investiţiei. Atunci când CEO-ul BVB împărtăşeşte viziunea desăre o strategie pe termen lung, nici măcar mediu, este un semn al unui trend care include sau va include zona investiţiilor financiare.

În asigurări, vorbind de segmentul Unit Linked, strategia este aceeaşi, în primul rând orientată pe un orizont investiţional lung, deşi investiţia se face, în funcţie de riscul asumat, pe diferite instrumente financiare.

Este momentul în care maturitatea financiară vine să confirme şi să stabilizeze ideea că lucrurile trebuie aşezate şi construite pe teren solid, maturitatea financiară care înseamnă o educaţie financiară dincolo de elementarul: intrări mai multe decât ieşiri. Un prim pas poate fi făcut cu o analiză financiară personală sau, după caz, organizaţională, care să fie cât se poate de exhaustivă, tocmai în ideea că trebuie să conţină toate aspectele care afectează în mod obişnuit şi accidental finanţele personale sau organizaţionale. Soluţiile pe care le vor genera analizele vor avea în vedere durata lungă de timp la care trebuie să se refere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu