vineri, 20 februarie 2015

Brokerii de Asigurări


Image courtesy of Pong/ FreeDigitalPhotos.net


Ce este Brokerul de Asigurare?
Brokerul de Asigurare este o entitate juridică ce are dreptul de a intermedia polițe de asigurare pentru mai multe companii, mandatat fiind de către clientul său.

Avantaje...
Brokerul de Asigurare are avantajul major al oferirii unui serviciu preferențial, în principal după elementul preț, întrucât oferă mai multe variante de preț de la diferiți asigurători pentru același produs.
Brokerul, spre deosebire de un reprezentant dedicat al unei companii de asigurări,  reprezintă clientul, pe care îl acompaniază pe toată durata poliței de asigurare, inclusiv în plata beneficiilor pe daună.

și Dezavantaje...
De obicei, un Broker de Asigurare are o expertiză limitată la un segment de piață sau portofoliu limitat de produse. Desigur, există brokerii mari care au depășit această limitare, însă prin numărul mare de colaboratori, expetiza lor se diluează. Acest lucru se întâmplă întrucât brokerii sunt de obicei foști agenți de asigurare ai unei companii de asigurări.

Organizare
Posibilitățile de business ale Brokerilor sunt deschise, o parte din ei alegând o structură de tip MLM de funcționare, deși la un moment dat ASF a interzis acest tip de vânzare de asigurări până la autorizarea tuturor colaboratorilor. Acest tip de business include de obicei și alte linii de business decât asigurări.

Alți Brokeri preferă o structură de Agenție, însemnând o preferință pentru un număr limitat de profesioniști, cu sarcini precis conturate și cu o expertiză nișată, existând un control mai precis asupra tuturor activităților de business.

Perspective
În măsura în care brokerii vor deveni tot mai profesioniști și mai eficienți, brokerajul în asigurări va deveni singura variantă viabilă de distribuție profesionistă în asigurări, așa cum ar trebui să fie într-o piață matură. La noi, drumul este încă lung și anevoios.

Pentru o listă a Brokerilor cu rezultate importante la momentul acesta, vezi: 1asig.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu