joi, 7 aprilie 2011

Asigurare pentru înconjurul Pământului

Actuarul "este o persoana preocupată de managementul riscului. El aplică analize şi teorii matematice, statistice, economice şi financiare pentru a genera soluţii de control a riscurilor financiare sau a expunerilor viitoare" de risc. Mai exact, "actuarul este persoana care calculează şi analizează relaţia dintre prima de asigurare colectată şi beneficiile plătite în special cu privire la asigurările de viaţă şi pensii."

Cu atât mai interesantă devine această activitate pentru actuarii de la LLOYD's când au fost puşi să evalueze riscul unei călătorii de 2 ani şi jumătate în jurul Pământului a unei atlete călătorind prin propriile forţe, mergând doar cu bicicleta, cu caiacul sau cu o ambarcaţiune cu vâsle. Este vorba despre "analiza capacităţii fizice şi mentale a unei persoane de a face faţă unui efort îndelungat".

Închipuiţi-vă cum ar fi arătat aceeaşi analiză actuarială asupra "Ocolului Pământului în 80 de zile" a lui Jules Verne. Şi cu toate acestea, este posibil un asemenea calcul, existând această profesie care creează obiectul activităţii Consultanţilor Financiari, astăzi, în lumea reală de după Jules Verne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu