joi, 14 aprilie 2011

Învaţă să alegi! Pensia privată, o decizie „tânără”

Învaţă să alegi! Pensia privată, o decizie „tânără” este sloganul sub care apare încă un seminar de informare şi  educaţie financiară iniţiat de CSSPP în colaborare cu instituţii de învăţământ superior şi cu organizaţiile studenţeşti din Bucureşti menit să sublinieze importanţa şi necesitatea participării la sistemul de pensii private. Reprezentanţi de top ai sistemului de pensii private, specialişti în investiţii şi protecţie socială şi reprezentanţi ai unor companii importante din piaţa pensiilor private vor fi prezenţi şi vor susţine prelegeri, urmate de o sesiune de răspunsuri la întrebările studenţilor.


În data de 14 aprilie este rândul  Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti (UTCB) să fie gazda acestui seminar începând cu ora 11.00, în amfiteatrul "Radu Priscu", etajul 2, din cadrul Facultăţii de Hidrotehnică a UTCB, din bulevardul Lacul Tei, nr. 122-124, sector 2.


Agenda seminarului cuprinde subiectele următoare:
- Reforma pensiilor. Ce aduce nou pensia privată?
- Avantajele educaţiei financiare şi ale deciziei „tinere”.
- Importanţa educaţiei financiare: învaţă cum să alegi!
- Necesitatea sistemelor suplimentare de protecţie socială din perspectiva angajatului şi angajatorului.
- Importanţa economisirii în sistemul de pensii private. Siguranţa sistemului de pensii private din perspectiva administrării.
- Avantajele investirii profesioniste a banilor în contextul îmbătrânirii populaţiei.
- Importanţa formării profesionale.
- Oportunităţi de dezvoltare a carierei.
 
*****

Interesul manifest pentru o educaţie financiară potrivită pentru populaţie se face simţit din ce în ce mai mult, ceea ce contribuie constructiv la o piaţă mai bine informată şi mai pregătită să facă faţă diferitelor riscuri financiare care pot apărea.

Educaţia financiară ca disciplină de studiu poate să-şi pună amprenta în mod evident pe reacţiile de cumpărare ale consumatorului român şi vine să completeze şi să dea un sens mai larg şi mai specific educaţiei "bunului simţ financiar" pe care o au de acasă majoritatea românilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu