luni, 4 aprilie 2011

2060

Un studiu ALLIANZ Demographic Pulse, citat de 1asig.ro, care analizează efectele tendinţelor de îmbătrânire a populaţiei şi de creştere a speranţei de viaţă asupra bugetului de stat, estimează că în 2060, România, vor creşte cheltuielile cu pensiile cu 9 % din PIB, pe fondul creşterii populaţiei cu vârsta de peste 60 de ani în 2050 la 39,5%, faţă de 20%, procent al momentului.

Îmbătrânirea accentuată a populaţiei este o problemă cu care se confruntă ţările la nivel global şi care se evidenţiază în contextul tuturor celorlalte legate de criza financiară şi cu implicaţii sociale deosebite.

Atâta vreme cât există sisteme sociale sustenabile şi creştere economică, se poate controla această tendinţă de îmbătrânire, evidenţiază Alexander BORSCH, Senior Economist International Pensions in cadrul ALLIANZ.

*****

Toată piaţa de asigurări din România (instituţii de profil şi asigurători privaţi) face eforturi, mai inspirate sau mai multe, pentru a determina statul să acţioneze în interesul cetăţeanului prin stimularea sprijinului pentru această industrie, având argumentaţie precum cea dată de studiul amintit mai sus, dar şi altele, precum legătura dintre asigurări şi evoluţia economică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu