miercuri, 13 aprilie 2011

Nevoia te învaţă să-ţi iei maşină

GFK Romania, companie de cercetări de piaţă, a concluzionat în urma studiilor de piaţă întreprinse că jumătate din românii care au maşini şi-au cumpărat şi o poliţă CASCO.
Intenţia de achiziţionare a unui autoturism în următoarele 6 luni este în scădere, iar criteriile care au fost definitorii în 2010 în procesul de cumpărare au fost: consumul redus de combustibil (63%), marca, preţul, caracteristicile şi performanţa motorului şi confortul. De asemenea orientarea către maşinile second-hand a devenit tot mai accentuată.

*****

Efectul produs de diminuarea puterii financiare a românului se vede şi acolo unde cumpărătorul reuşeşte de multe ori să treacă peste o analiză financiară riguroasă, şi în funcţie de ea să achiziţioneze o maşină, şi este influenţat de alţi factori care ţin mai mult de statusul social sau de reflecţia personalităţii sale în produs.

Pe fondul acutizării în plan personal a problemelor financiare, corelate cu situaţia internaţională, se pare că dictonul vechi "Nevoia te învaţă" recapătă sens.

Ceea ce poate face o analiză financiară completă (Consultantul Financiar prin instrumentele dedicate) este să anticipeze problemele financiare pe care le-ar ridica diferitele "nevoi" care pot apărea în timp. Şi, în mod firesc, "nevoia" de un sfat financiar este mai mare când problema deja a apărut sau este inevitabilă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu