vineri, 24 iunie 2011

12 la 1, 9 la 1, 4 la 1

În 1950 erau 12 persoane active pentru fiecare bătrân, astăzi sunt 9, în 2050 vor fi 4. Este un avertisment pe care îl face un document publicat de FMI în urmă cu câteva zile, "Supporting Aging Populations as Demographics Shift". Aspectele mai puţin economice ale acestui document subliniază importanţa persoanelor în vârstă în ceea ce priveşte un echilibru şi o experienţă care sunt necesare în rândul celor tineri.

*****

Cine nu are bătrâni, să şi-i cumpere. Şi totuşi, economic vorbind, vom costa cam mult, noi cei ce în 2050 vom fi în rândul seniorilor. În ceea ce ne priveşte, trebuie să ne asigurăm că viitorul nostru nu va face obiectul îndatorării celor dragi şi că, din punct de vedere economic, vom fi asiguraţi ca nivel de trai. O asigurare mixtă de viaţă este instrumentul ideal, care slujeşte acestei idei.

2 comentarii:

  1. Andrei Madalin Mocanu25 iunie 2011 la 11:18

    in perioada de criza s-ar putea ca investirea intr-o asigurare mixta de viata, sa nu aiba o rentabilitate asteptata. Un drept de autor comercial, un venit pasiv pot aduce satisfactii financiare mult mai mari .....

    RăspundețiȘtergere
  2. Este posibil, dar dreptul de autor comercial este doar inca un instrument prin care se pot realiza castiguri.
    Este important ca sa ne punem la adapost de orice risc financiar prin toate mijloacele pe care le gasim si le putem gestiona.

    Andrei,
    Multumesc pentru comentariu.

    RăspundețiȘtergere