miercuri, 29 iunie 2011

Grecia varianta.2

Opinia a doi greci, Costas Douzinas şi Petros Papaconstantinou, publicată de The Guardian (preluare ZF.RO, articolul aici) este că se produce şantaj prin condiţionarea fondurilor de către un nou set de măsuri de austeritate, iar pierderea suverantităţii economice este urmată de serioase atacuri politice şi juridice, prin faptul că emisarii UE şi FMI vizitează Grecia des şi dictează politica.

Dacă problema economică nu este destulă, există şi alte riscuri de care putem să ne temem: pandemiile, atacurile cibernetice, crizele financiare, turbulenţele socio-economice şi furtunile geomagnetice, în opinia Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

*****

Desigur, într-un fel sau altul, industria asigurărilor răspunde la aceste riscuri pe clase de risc gestionabile şi poate crea forme de asigurare specifice. Aspectul globalizării care de fapt creează contextul şi cadrul pentru ca aceste crize să se propage cu rapiditate şi cu impact ridicat este, în acelaşi timp, şi cel care poate rezolva parţial problema; industria asigurărilor este una dintre soluţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu