miercuri, 1 iunie 2011

Mama, job full-time, 115.432 $

Un studiu al salary.com relevă faptul că o mămică înglobează în task-urile sale 10 joburi simultan printre care: femeie de servici, învăţătoare, psiholog, bucătar, operator calculator, şofer şi CEO. De asemenea, toate joburile calculate ca beneficii financiare aferente task-urilor mămicii ajung la 115.432 $.

*****

Lăsând la o parte relevanţa academică a studiului, acesta relevă o problemă extrem de importantă, aceea că, în plan financiar, odată cu naşterea copiilor, efectele sunt înlănţuite, iar mămicile sunt cele care, de obicei, primesc impactul emoţional şi financiar: sunt nevoite de multe ori să nu mai muncească, deci îşi taie sau îşi reduc veniturile, apar noi activităţi pe lângă casă care au legătură cu apariţia încă a unui membru al familiei.

Consultanţa financiară are în vedere toate aceste riscuri care produc din punct de vedere financiar dezechilibre şi le anticipează şi cu o soluţie potrivită. Din păcate nu există o soluţie globală, tocmai pentru că oamenii sunt diferiţi, mai ales în ceea ce priveşte dorinţele lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu