marți, 29 mai 2012

Expedițiile antarctice și vânzările de azi

"Men wanted for hazardous journey. 
Small wages. Bitter Cold. Long hours of complete darkness. Constant danger. Safe return doubtful. 
Honor and recognition in the event of success." 
(Shackleton, 1915, Antarctic Expedition)


*****


Este ceea ce se potrivește foarte bine unor indivizi care prețuiesc aventura mai mult decât viața și este felul în care se recruta pentru expedițiile la poli, pentru care a curs multă cerneală și s-au spus multe povești.

Este, deasemenea, genul de abordare de recrutare specifică unui profil puternic de candidat, potrivit de obicei cu un job foarte delimitat, dar care poate fi foarte ușor judecat dintr-o perspectivă care nu-l avantajează.

Și poate fi un job description desăvârșit al unui Vânzător Profesionist.
Căutăm:
Persoane cu profil antreprenorial, cu abilități avansate de comunicare și buni negociatori.
Ce trebuie să facă:
Administrează procesul de Vânzare Consultativă, în toți pașii săi, Completează rapoarte specifice de vânzări, Servisează portofoliul de clienți, Participă activ la ședințe și traininguri,
Se oferă:
Venituri compuse din Finanțare lunară, Comisioane și Bonusuri
Carieră asistată cu beneficii multiple (financiare și non-financiare)

Cele două descrieri seamănă întrucâtva, deși cea de-a doua este mult cosmetizată de atâția ani de marketing și experiență.
Ideea centrală este invitația într-o călătorie perfect zugrăvită, cu reguli specifice și stricte, cu un context conturat incert, mai bine zis, deschis, în care orice este posibil, și eșecul, dar și reușita. Cu cât această călătorie este marketată mai bine, cu atât calitatea candidaților, care vor aplica, va fi mai mare.
În zilele noastre, a face vânzări nu mai este un element care să mai prezinte necunoscute absolute, aproape totul a fost încercat. Astfel că eșecul în profesia de Vânzător este destul de greu de atins, atâta vreme cât se respectă regulile; ele nu dau măsura celor mai străluciți vânzători, ci dau expresia unei performanțe medii, cu rezultate cuantificabile și reperabile. A fi numărul 1, asta e altceva! Dar pornește de aici!


Și totuși, care anunț vi se pare mai atrăgător? Și nu e cazul să facem analogie cu vasele de croazieră, nu e același lucru... Invitația la un necunoscut ce duce la pierzanie sau glorie? Sau varianta mai sigură și verificată științific a jobului de vânzător?


*****


Ambele, împreună și separat.

Caut
5 personalități excepționale, 
cu carismă și integritate, 
care respectă promisiunile și angajamentele și 
care au capacitatea de a se adapta situației pentru a-și atinge obiectivele.
5 foarte buni ascultători (nu obedienți),
care să spună ce gândesc și să se gândească la ceea ce spun,
să fie atrași de performanță și de excepțional, 
să caute dezvoltarea personală și 
să recunoască o oportunitate pentru a uza de ea.
5 profesioniști cu obiective financiare ambițioase,
arhitecți ai propriului destin, 
leaderi cu viziune și soluții, 
parteneri de business.

Crezi că ai ce-ți trebuie,
provoacă-mă cu un CV formal și un mesaj informal la:
coexecontact@gmail.com





joi, 17 mai 2012

Putere vs Caracter

Un articol interesant si bazat pe realitățile românești (integral aici) îmi reconfirmă și în mod "academic" intuiția și experiența vis-a-vis de ce mai înseamnă un leader adevărat. Conceptul de putere de care se leagă încă cei mai mulți este înlocuit de Caracter care determină o Influență dincolo de limitatul concept al Puterii.

În toate mediile și nivelele există oameni ahtiați de putere, dealtfel impusă ca atare, deși felul în care mai funcționează astăzi lumea businessului pare să-i contrazică. Atunci când aceștia realizează că pierd această putere, ei devin foarte violenți în reacție, mai ales față de cei care dovedesc constant un caracter integru și excepțional.

Caracterul validează o personalitate care nu are nevoie să apeleze la un act de impunere, ci în mod natural oamenii îl urmează ("They have to want to follow you!"). Este în primul rând o validare morală în sens larg, o validare etică în sens mai restrâns. Este o recunoaștere a unor aspirații ale celor care urmează în cel care produce urmarea sa. Este ceea ce poate fi limitat în context la ideea de model care funcționează, deși îngrădirea în parametrii ficși este anevoiasă.

Întrebarea care poate să suscite o ridicare din sprânceană este: Poate fi acest Caracter transformat într-o aptitudine, un soft-skill care poate fi dobândit? Sau e ceva ce ai sau nu ai?

Te-ar putea surprinde și:
"Why Should Anyone Be Led by YOU?"
Motivație de Leadership
Morning Star

luni, 14 mai 2012

Crește speranța de viață

Cel puțin la polonezi. Sau așa ar putea crede conducătorii lor politici.

Parlamentul polonez prin camera inferioară a votat limita de vârstă pentru pensionare la 67 de ani pentru ambele caregorii, bărbați și femei. Ceea ce s-a reușit prin negociere a fost ca cei care aleg să se retragă la vârsta de 62 pentru femei și 65 pentru bărbați să primească jumătate din pensia cuvenită. Halal negociere! Știrea preluată de pe zf.ro.

*****

Așa că variantele de acces la bani pentru pensie se reduc din ce în ce mai mult la programele complexe de asigurări mixte de viață, care permit o flexibilitate în alegerea vârstei de pensionare sau de maturitate a contractelor.

Dar și varianta de îmbătrânire activă devine un concept tot mai interesant de pus în aplicare.

Pentru mai multe detalii:
Pensia nu mai este ce a fost - Îmbătrânirea Activă
Obiceiul de a gestiona banii

marți, 8 mai 2012

Nevoi de bază în alegerea unui loc de muncă

Un articol interesant despre joburi sezoniere aparut în wall-street.ro (articolul aici) situează Consultantul Financiar ca fiind prima opțiune dintre acestea, cu venit mediu de 390 EUR.

De asemenea, pe de altă parte, la nivel de domenii de activitate, sectorul intermedierilor financiare și asigurări are cel mai ridicat nivel mediu de venituri în România, conform Institutului Național de Statistică, citat de despreinvestitii.ro (articolul aici).

*****

O parte a celor care sunt Consultanți Financiari și activează în domeniul asigurărilor au pornit pe principiul enunțat mai sus, un job sezonier, din care să câștige bani pe o perioadă scurtă, cât sunt în vacanță (evident studenții). Au ajuns să le placă, să se priceapă, să facă bani serioși și nu au mai plecat din domeniu.

La acest moment, se păstrează aceeași situație în legătură cu aplicațiile pentru un job de Consultant Financiar. În general, există un număr sporit de poziții deschise, dar în același timp Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a introdus norme care să limiteze cumva accesul oricui la această poziție. Astfel că, chiar dacă este accesibil, acest job nu mai poate fi tratat cu aceeași ușurință în abordare, datorită limitărilor formale.


Este de precizat că jobul de Consultant Financiar prin extensie se potrivește și altor domenii decât asigurările.

Consultanţă Financiară prin asigurători... de ce?

Pentru informații mai multe despre Consultanța Financiară în asigurări, vezi și:
"Cu ce te ocupi?"
Îmbătrânirea Activă
Obiceiul de a gestiona banii

sau poți accesa secțiunea Consultanță pe bucățele

Este vorba despre oameni!

Da, este vorba despre oameni!

În primul rând despre cine sunt ei cu adevărat. Despre cum se identifică și se re-creează ei în permanență. Despre ceea ce îi motivează să fie mai buni. Despre destinația existențială pe care o urmăresc. Despre ei înșiși.

Este vorba despre cât de profesioniști vor să devină, astfel încât cine sunt ei cu adevărat să fie o constantă și nu un accident. Este vorba despre cum învață să-și identifice și să-și depășească limitările conjuncturale sau pe cele din interior. Este vorba despre abilitățile lor de a trăi, mai calitativ ca stil de viață, mai cantitativ ca prezență a vieții.

Este vorba despre oameni și dorințele lor. Despre visele și aspirațiile lor. Despre mândria de a ajunge la linia de sosire primul. Despre înțelepciunea de a realiza ceva important în viață. Despre ceea ce îi face să sară dimineața din pat și să se grabească spre o nouă zi.

Este vorba despre cum putem să-i ducem acolo unde își doresc, folosindu-ne de cunoștințe și abilități care țin de domeniul financiar. Este vorba despre motivele pentru care facem ca oamenii să-și găsească  soluții la aspectele importante ale vieții care sunt legate de bani.



În Consultanță Financiară, Este vorba despre oameni!

luni, 7 mai 2012

CV-ul, toată lumea minte...

Ce pretenții să mai ai de la niște oameni care caută un job și nu au atâta experiență încât să fie destul să umple o pagină de CV atunci când chiar Directorul General al Yahoo! a dat informații false despre studiile sale în CV?

Analiza CV-ului și a Scrisorii de Intenție în faza de Selecție candidați potriviți cu profilul poziției este un pas important, care făcut cu profesionalism, poate câștiga timp prețios și energie. Din sursele potrivite cu profilul job-ului se obțin un număr suficient de CV-uri, de cele mai multe ori aceasta este modalitatea cea mai utilizată pentru Recrutare. Din aceste CV-uri se selectează toate cele care întrunesc condițiile cerute, după care se trece la faza următoare, care poate fi interviu telefonic sau chemarea la un prim interviu.

De obicei, această fază a trierii CV-urilor este una extrem de rapidă, pentru a lua decizia de a folosi sau nu CV și aplicația este nevoie de câteva secunde, mai ales atunci când există un număr foarte mare de solicitări. Astfel că, pentru a atrage atenția, se folosesc metode de a scoate în evidență unul sau mai multe aspecte, acele puncte forte care susțin cauza candidatului. Prin urmare, există tentația absolută de a înflori, de a cosmetiza, de a aduce informații care pot fi la limita minciunii, cu care să fie completat CV-ul, după cum vedem și la ilustrul exemplu de mai sus.(sic!)

Problema este alta,
Ca astfel de situație să fie funcțională, trebuie în primul rând să nu se facă verificări amănunțite, precum în cazul executivului de la Yahoo!, și mai trebuie să existe capacitatea de a face impresie conform cu CV-ul și la interviu. De obicei, Recruit-arii au destule metode și instrumente pentru a detecta și izola informațiile false.

Așa că nu vă sfătuiesc!

vineri, 4 mai 2012

Unii-și schimbă jobul...

"Unii-și schimbă jobul, dar năravul ba!"

Un studiu preluat de manager.ro relevă faptul că există o tendință globală de a schimba locul de muncă, alte studii reflectând acumulări de frustrări la locul de muncă actual.

Ceea ce fac cei mai mulți atunci când schimbă jobul, este de fapt modificarea unui element minor în contextul lor, fără să facă o analiză în profunzime a motivelor pentru care optează pentru schimbare.

Mulți își doresc doar să schimbe șeful, alții compania, alții industria, unii vor să schimbe orașul și țara, iar alții numai modalitatea de a-și exercita meseria. Este important ca orice schimbare, pentru a avea efectul unei schimbări reale și eficiente, să țintească și să rezolve esența nemulțumirii, și nu doar să altereze niște condiții.


*****


Pentru cei care vor să schimbe un loc de muncă cu un job,
Pentru cei care vor să opteze pentru a munci după programul lor și nu al altora,
Pentru cei care vor să fie remunerați pe baza efortului depus și a rezultatelor unei munci de calitate,
Pentru cei care vor să învețe continuu și să nu se plictisească sau să se plafoneze,
Pentru cei care vor să aibă oportunități de creștere profesională în permanență,
Pentru toți aceștia care vor schimbare,

Citiți și
Caut Consultanți Financiari!
Vrei să fii Consultant? Asta îți trebuie
Stilul de viață al Consultantului Financiar

Zona Euro la zi

Marea Britanie a intrat în Recesiune, Spania, Grecia și Italia au intrat în Depresiune. Economistul Paul Krugman identifică 2 probleme: Dezechilibrul Competitivității în Europa și faptul că Austeritatea nu funcționează, producând un nivel foarte ridicat de șomaj. Nemții încă susțin măsurile de austeritate și reformele structurale, în schimb Franța, prin vocea candidatului socialist la președinție, propune renegocierea tratatului fiscal. (articolul sursă aici)

În acest sfârșit de săptămână există nu mai puțin de 4 evenimente care pot să refacă din punct de vedere politic harta Europei: prezidențialele din Franța, un nou guvern în Grecia, alegeri locale în Italia și de asemenea în Germania devine interesantă poziția Angelei Merkel. (articolul sursă aici)

Roubini, Dr. Doom, afirmă despre Europa că economia se duce în jos, fiind posibil "un accident feroviar cu încetinitorul". (articolul sursă aici)

*****

Câteva elemente la început de lună financiară nu prea roze pentru Europa.

joi, 3 mai 2012

Diversificarea portofoliului de investiții

Recomandările pe care industria financiară le face cu privire la un portofoliu de investiții sunt de cele mai multe ori legate de ideea diversificării acestuia pe clase diferite de active și/sau pasive, cu riscuri diferite, tocmai pentru a păstra un echilibru în situațiile când unele tipuri de instrumente sunt pe verde iar altele pe roșu.

Hmm! Să reflectăm puțin!

Dacă aprofundăm logica de mai sus, perfect validă de altfel, să vedem ce să întâmplă. În situația în care există acest echilibru între instrumentele financiare din portofoliu, atunci când unele cresc, altele scad. Deci, practic, nu se întâmplă nimic în contul meu de client, pentru că ce se câștigă pe o parte, se pierde pe alta. Corect?! Da!
Adică ceea ce am făcut eu a fost doar să găsesc o modalitate prin care să-mi păstrez banii, deci să nu-mi pierd banii, în același timp fiind în mijlocul evenimentelor care pot face bani.

Hmm! Să mai reflectăm puțin!

Dacă am bani, adică există un nivel de bunăstare suficientă, atunci gândirea de mai sus este salutară și este important de lucrat cu ea, atâta vreme cât nu caut să produc bani în plus, sau cel puțin nu într-o măsură competitivă.

Dacă vreau să fac bani, atunci cred că voi gândi puțin altfel. Ceea ce vreau să fac este să maximizez șansele de a produce cât mai mulți bani cu cei pe care îi pun la bătaie. Se păstrează foarte real riscul ca acești bani să se diminueze drastic, dacă vorbim de investiții financiare. Dar acest lucru poate fi gestionat eficient și eficace prin profesioniști în investiții.


Cu alte cuvinte, parafrazând o vorbă de duh ("Sunt prea sărac să-mi permit lucruri ieftine!"), "Nu-mi permit să fiu conservator cu banii mei, pentru că vreau mai mulți". Sau mai vechea zicală: "Nu am ce pierde!"
Desigur că există soluții bune și pentru mine! Iar o parte din ele se referă la opțiunile pe care le am pe programele de investiții administrate prin asigurători, în special prin produsele de asigurare cu componentă investițională de tip Unit-Linked. Mai multe informații despre Unit-Linked aici.

*****

Nu este nevoie să gândești ca mine, iar orice decizie de investiție trebuie luată după o analiză serioasă și cu concursul profesioniștilor. Și fiți atenți și la cine vă consiliază!

miercuri, 2 mai 2012

Stilul de viață al Consultantului Financiar

M-am gândit mult cum să formulez acest post, proiectat să dea o imagine coerentă și realistă asupra colegilor cu care lucrez și a viitorilor colegi din echipa mea în ale Consultanței Financiare.

Mi-ar fi extrem de simplu să-i descriu pe câțiva dintre ei și să iau ce este mai bun de la fiecare și astfel să generez un cumul de elemente care să reprezinte melanjul ideal de criterii și caracteristici tehnice privitoare la acest tip de profil.

Cu toate acestea, ceea ce voi face acum este să pun pe masă ceea ce pot eu să fac pentru acești viitori colegi și ceea ce deja fac pentru o parte din cei cu care deja muncesc, dar și ceea ce am făcut pentru alte echipe pe care le-am construit.

Mai întâi, în majoritatea timpului eu voi fi Coach-ul tău personal, sprijinindu-te să ajungi să descoperi pârghiile prin care poți crește în cunoștințe tehnice, în atitudine pro-activă, în abilități de interacțiune cu oamenii și în obiceiuri de comportament, care să construiască profesionistul și omul care vrei să devii. În restul timpului voi fi cel care răspunde pentru tine celor care ne-au pus la îndemână contextul în care ne-am întâlnit, voi Managerul tău.

Te asist în procesul de pregătire, de la Training specific pe proces la Training pe abilități, dar și la prezența în teren alături de tine în fața clienților. Te asist în relația cu asigurătorul care ne pune la îndemână instrumentele de a ne face business-ul prin funcția de Trainer.

De cele mai multe ori, îți voi cere mai mult decât crezi că poți duce.
De cele mai multe ori, te voi provoca să te autodepășești.
De cele mai multe ori, îți voi testa motivația și drumul.
De cele mai multe ori, pentru că în restul timpului vom căuta modalități prin care să avem soluții, mai multe, pentru a realiza aceste solicitări.

Mă preocupă detaliul, iar lucrul bine făcut va fi și preocuparea ta, astfel încât calitatea va fi obiectiv și mod de lucru în același timp.


*****


Despre Consultanții Financiari, ai putea citi și:
Consultanţi Financiari de Carieră
Consultanţă Financiară prin asigurători... de ce?
Motivaţii ale Consultanţilor în asigurări



Vrei să fii Consultant? Asta îți trebuie


  1. Să ai obiective financiare clar delimitate.
  2. Să știi ce vrei de un job.
  3. Să fii o persoană integră.
  4. Să vrei să faci o activitate care contează.
  5. Să fii interesat de domeniul financiar și să poți vorbi deschis despre bani.


Dacă ai peste 20 de ani, ești absolvent de studii superioare, ai un cazier imaculat și știi să lucrezi cu cifrele și cu oamenii, atunci poți deveni colegul nostru prin trimiterea CV și Scrisoare de Intenție la coexecontact@gmail.com sau la catalin.maxim@allianztiriac.ro



Crezi că nu e de tine?
Află mai în detaliu despre această activitate și despre stilul de viață al unui Consultant Financiar de carieră.

Tot nu e de tine?
Atunci știi cu siguranță mai multe astfel încât să direcționezi pe acela/aceea care se potrivește profilului către noi. S-ar putea să oferi o șansă deosebită cuiva drag.



Îți mulțumim pentru interes.

Caut Consultanți Financiari!

Da! Este o postare de Recrutare. Dar am s-o încep puțin altfel decât anunțurile date pe portalurile de joburi. Am să-ți spun la ce să te aștepți din partea mea:

  • Te poți aștepta să fiu punctual. Este o calitate și nu prea a zilelor noastre și mai ales în contextul Bucureștiului, dar este un aspect important pentru mine. Este prima dovadă de respect și primul argument că-mi țin cuvântul.
  • Te poți aștepta să fiu franc cu tine și să îți cer să fii la fel.
  • Te mai poți aștepta să fiu deschis și să-ți vorbesc despre domeniul în care activez de mai bine de 7 ani, despre ce face el bine, pentru clienți și pentru colaboratori, dar și care sunt provocările lui. Știu foarte clar că o decizie care are impact asupra vieții tale profesionale și personale este indiscutabil legată de o analiză serioasă a câtorva aspecte: domeniu, companie, departament, poziție, dar și perspective de creștere profesională prin profesionalizare și dezvoltare cunoștințe și abilități.
  • Te poți aștepta să te asist in identificarea zonelor de confort financiar din finanțele tale personale, cele care stau bine, dar și a celor care pot suporta îmbunătățiri. Să identificăm modalități de a te antrena pentru a face aceste lucruri chiar tu și chiar și pentru alții.

În fond, cred că majoritatea oamenilor își dorește ca aspectul financiar al vieții să fie unul care nu prezintă probleme, ba mai mult, să reprezinte suport eficient al vieții în toată complexitatea ei. Iar aceasta este soluția, planificarea financiară. Este ceea ce facem noi ca și Consultanți Financiari. 


Crezi că poți face față problemelor financiare ale altora? 
Te simți în stare să devii expertul financiar din viața altora?
Vrei să știi ce-ți trebuie? 



coexecontact@gmail.com

Bayern, Chelsea, UEFA, Allianz Arena

Câteva cuvinte despre un proiect marca Allianz: Allianz Arena, locul unde se va desfășura pe 19 mai finala Champions League dintre Bayern Munchen și Chlesea Londra.

Deschisă în 2005, construită în mai puțin de 3 ani, 69901 locuri capacitate. Cam asta spune site-ul unde găsești și un tur virtual extrem de interesant al celebrului stadion.

Invariabil, devine parte din turul colegilor care vizitează Allianz, sediul din Germania, cu atât mai mult cu cât cei care ajung acolo sunt în primul rând performerii companiilor din Grupul Allianz din întreaga lume.