joi, 1 septembrie 2011

Consultanţi Financiari de Carieră

De astăzi, intră în vigoare Reglementarea CSA conform căreia cei care lucrează în distribuţia de Asigurări sunt obligaţi să aibă Certificat de Calificare Profesională în domeniul asigurărilor dat de către instituţiile acreditate de către Institutul de Management în Asigurări (IMA), inclusiv cei care deja lucrează în domeniu vor trebui să facă dovada Pregătirii Profesionale Continue prin aceleaşi instituţii, finalizate cu examen la IMA.

Articolul cu informaţiile de mai sus apărea ieri pe 1asig.ro, el preluând site-ul CSA.

*****

Se creează astfel premizele unei activităţi care devine mai importantă, anticipând potenţialul de dezvoltare al pieţei de asigurări din anii următori, tratând cu mai mult interes profesionalismul acelor experţi care vor duce mesajul de protecţie financiară în toate domeniile vieţii clienţilor lor.

Este foarte important ca discuţia despre asigurări să fie făcută în primul rând cu un profesionist, care, chiar dacă este la început de carieră, să poate să răspundă întrebărilor din piaţă în cel mai onorabil şi mulţumitor mod cu putinţă. O mare parte din reclamaţiile primite şi de companiile de asigurări, dar şi de CSA, se leagă de calitatea profesională a intermediarului: agent, broker, consultant sau manager. Implementarea acestor reglementări vor înlătura considerabil astfel de reacţii ale clienţilor.

Pe de altă parte, pentru managerii care fac recrutare pentru acest segment de business, situaţie devine mai interesantă. Calitatea aplicaţiilor pentru această activitate va spori, ceea ce este un element fundamental al recrutării în acest domeniu, dar în acelaşi timp, faptul că, într-o formă sau alta, viitorul intermediar va suporta costul pregătirii sale devine şi o piedică imediată, care poate va fi rezolvată de companiile de asigurări printr-o modalitate avantajoasă ambelor părţi: intermediar şi companie.

Vom avea parte de profesionişti, de oameni specializaţi în segmentul asigurări.
Este un pas înainte către ideea de Financial Advisor.

*****

Articole legate de ideea de Consultanţă Financiară de pe CO.EXE:

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu