miercuri, 21 septembrie 2011

Taberele investitorilor crizei

Analiştii Citigroup, preluaţi de către businessmagazin, apreciază că interesul investitorilor pe pieţele financiare va fi dominant şi-n anii ce vor urma, acţionând în ideea de a reuşi să influenţeze guvernele pentru a obţine profit, indiferent de cât de imprevizibil va fi mediul politic.

Analiştii Citigroup văd două tabere care au un singur punct comun: interesul ca intrarea în incapacitate de plată a unor state să nu se producă. În schimb, restul de criterii le plasează pe axe opuse: obligaţiuni vs acţiuni, implicit interesul de a determina guvernele să acţioneze în favoarea fiecărei tabere, austeritate bugetară şi deflaţie vs inflaţie şi limitarea creării locurilor de muncă.

Cu toate acestea, singurul argument al acţiunilor politicienilor este creşterea economică, printr-o ecuaţie care să echilibreze centrele de greutate ale intereselor celor două tabere principale.

Articolul complet aici.

*****

Poate ajuta aflarea şi verificarea profilului de investitor pe care îl avem fiecare dintre noi, poate putem urmări mai eficient ceea ce se întâmplă pe pieţele financiare, astfel reuşind să găsim o formulă câştigătoare în plasarea investiţiilor financiare.

Un instrument interesant folosit de către Consultanţii Financiari este, în general, o baterie de întrebări care verifică apetenţa la risc şi tendinţa de a acţiona către investiţii potenţial sigure sau nu. De asemenea, fiecare broker de investiţii care se respectă uzează instrumente similare de diagnostic. Exemplu aici.

Produsele de asigurare cu copmonentă investiţională sunt o posibilitate eficientă şi eficace de investiţie, cele mai multe dintre produsele existente în piaţă funcţionează având posibilităţi de investiţii după profilele de investitor specifice fiecărui client şi funcţie de preferinţele de investiţii în obligaţiuni sau acţiuni, ba mai mult, având posibilitatea de a schimba strategia de investiţii în timp real şi cu abordarea unei tactici care să avantajeze clientul, aducându-i profit.

*****

Puteţi beneficia de consultanţă pentru investiţii financiare şi prin acest blog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu