joi, 1 septembrie 2011

Pensiile noastre... de bine, de rău

Sebastian Lăzăroiu, Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, spunea într-un articol din pensiileprivate.ro: "Momentul actual nu reprezintă deloc o perioadă favorabilă pentru obţinerea de împrumuturi (pentru a susţine pensiile anticipate), deoarece costurile creditelor sunt din ce în ce mai mari. Cu toate acestea, România a fost nevoită să se împrumute pe pieţele externe, ceea ce a făcut ca statul roman să îndatoreze foarte mult generaţiile viitoare, iar această perioadă tulbure nu dă semne că se va încheia."

Pe de altă parte, aceeaşi sursă, pensiileprivate.ro, deschide luna septembrie printr-un articol ce subliniază faptul că august este lună de vârf în colectarea pe Pilonul II (contribuţii de 183 milioane lei, iar grad de colectare de 65%).

*****

Soluţiile oferite prin companiile de pensii private şi prin conpaniile de asigurări în privinţa suplimentării veniturilor le pensie sunt din ce în ce mai mult conştientizate de către piaţă ca viabile şi alternative sigure faţă de ceea ce poate şi va putea statul român să ofere şi să garanteze într-un fel sau altul atunci când vom ajunge fiecare dintre noi la vârsta pensiei.

Planificarea financiară este singura care poate ajuta în atingerea unor obiective financiare pe termen mai ales lung, aşa cum este pensia, dar are în vedere o plaja mai largă de nevoi şi obiective financiare. Un consultant bun poate să vină cu soluţii complexe, nu doar limitate la soluţii de pensie privată sau de asigurare, ci incluzând şi aspecte de coaching personal în ceea ce priveşte aspectele financiare ale vieţii dvs. Contactaţi-mă pentru a vedea despre ce este vorba! Sau vedeţi cum vă poate ajuta Consultantul dvs.

*****

Ne este utilă experienţa ta în materie de dat bani... Răspunde la sondajul din dreapta sus:

Sondaj: Aloc bani sistematic pe domeniile...

 

Articole de pe CO.EXE tratând pensiile şi subiecte financiare imediat adiacente:

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu