Există, însă, şi altfel de nevoi legate de bani, în special atunci când mişcarea lor nu este atât de rapidă. Plasarea lor în instrumente care produc alţi bani, dar care priveşte strict un obiectiv precizat şi pe o durată mai lungă de timp, este un obicei financiar care produce valoare adăugată.
Deşi este interesant de constatat cum îşi alocă banii oamenii bogaţi ai lumii, mai important poate deveni un comportament financiar asemănător lor, păstrând proporţiile şi principiile.
De pildă, CapGemini World Wealth Report, citat de despreinvestitii.ro aici, certifică în primul rând faptul că tot ceea ce este legat de bani în privinţa celor bogaţi are de-a face cu un echilibru puternic al instrumentelor în care investesc: acţiuni (25-33%), cash şi depozite bancare (14-21%), imobiliare (14-24%), instrumente cu venit fix (21-31%), instrumente alternative cu fluctuaţie mai mare (5-10%).
Una din calităţile unui Consultant Financiar eficient şi eficace este abilitatea de a evalua corect situaţia financiară şi găsirea soluţiei care să echilibreze riscurile la care se expun clienţii săi şi modalităţi potrivite de a produce valoare banilor.
Consultantul tău Financiar trebuie să fie coach-ul tău pe probleme de finanţe personale.
*****
Tu cum îţi aloci resursele? Răspunde la chestionarul din stânga-sus.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu