vineri, 26 august 2011

Românii economisesc. Ce fac ei cu banii lor?

Un studiu al International Agency for Source Country Information, preluat de către despreinvestitii.ro, subliniază faptul că românii economisesc în mod diferit.

Cei care au plecat să muncească în afara ţării economisesc, acesta fiind şi motivul pentru care au ales să muncească în altă ţară, iar ei economisesc lunar în proporţie de 72% faţă de cei din ţară care fac acest lucru doar ăn proporţie de 20%.

Obiectivul de economisire al românilor plecaţi la muncă afară este o sumă de bani cuprinsă între 80.000 şi 120.000 EUR, preconizat a fi atins în 8 ani.
Aceşti bani sunt destinaţi construirii unei case în România în proporţie de 23% dintre românii plecaţi, iar 18% se gândesc la pensie.

Românii din ţară economisesc în proporţie de 69% pentru o situaţie neprevăzută şi în proporţie de 20% pentru evenimente familiale.


*****

Diferenţele majore de mentalitate şi de stil de viaţă dintre cele două categorii de români pare să fie călăuzitoare şi în felul în care îşi administrează banii, iar educaţia financiară devine extrem de importantă.

Rolul unei asigurări este tocmai acela de a transfera riscul financiar al unei situaţii neprevăzute şi al unor planuri de lungă durată cu potenţial impact financiar major către compania de asigurări, astfel încât să existe o relaxare financiară în coşul zilnic al celui care doreşte acest aspect. Cu o primă de asigurare se poate pune la adăpost de situaţiile neprevăzute precum: deces, invaliditate, boală, accident, afecţiuni grave, dar şi pot să anticipeze economiile pentru evenimentele fericite din viaţă, precum educaţia şi startul în viaţă al copiilor, perioada de retragere din activitate sau pensia, planuri de investiţie cu obiectiv precis. De asemenea, o primă de asigurare specifică poate să rezolve grija financiară în ceea ce priveşte bunurile personale, casă, maşină, proprietăţi, afacere, şi aspecte mai specifice ale lor, precum asigurare de neplată la timp a furnizorilor ş.a.

*****

Câteva articole de pe blog care să-ţi suplimenteze informaţia despre Asigurări şi cum pot ele să te ajute,
printr-un Consultant Financiar, să economiseşti inteligent şi eficient:
Nevoia românului la zi
Suma Asigurată
Bani albi pentru zile negre. De unde?
From Financial Advisor to Wealth Manager
Învaţă să alegi! Pensia privată, o decizie „tânără”
şi celelalte de la categoria Consultanţă pe bucăţele 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu