joi, 25 august 2011

Motivaţii ale Consultanţilor în asigurări

Atracţia către domeniul asigurărilor pentru cei care caută un loc de muncă este legată de câteva beneficii majore pe care le oferă acest domeniu, mai ales în cazul colaborării cu o companie de asigurări de top.
În primul rând, beneficiile financiare sunt considerabile, mai ales că exprimă în mod transparent calitatea muncii şi rezultatele efective ale implicării Consultantului.
Există apoi beneficii care sunt legate de planul de carieră şi de o evoluţie pe linie de specializare sau de accesare a nivelelor de management.
Deloc de neglijat este sistemul de Training care pregăteşte la un nivel foarte bun pe linie de abilităţi de vânzări şi pe linie de produse.

Motivaţia financiară a unui Consultant sau Agent de asigurări este alimentată în general de realizările celor mai eficienţi şi mai productivi profesionişti în domeniu, deşi nevoia de a fi recompensat financiar porneşte de la nevoia financiară personală/familială care dictează şi nivelul de implicare în această activitate.

La momentul prezent, veniturile din asigurări sunt în general proporţionale cu realizările lunare ale intermediarilor în asigurări şi poate ajunge la sume de  3000 EUR pe lună, iar cei mai buni dintre cei mai buni la o constantă lunară de 5000 EUR.
Criteriile de evaluare pentru a putea ajunge la aceste venituri sunt legate de: număr de poliţe intermediate, volum de prime, persistenţa portofoliului, vechime, nivel de carieră, tip de poliţe.
Veniturile ating aceste valori întrucât pe baza criteriilor de mai sus sistemul de recompensare financiară funcţionează la întreaga capacitate: comision, bonusuri, premii, etc.
O radiografie a momentului găsiţi în articolul dailybusiness.ro aici.

Desigur, aspectele care apar ulterior în această activitate se leagă în primul rând de dezvoltarea unui portofoliu de clienţi şi, implicit, a unor relaţii în diferite domenii şi pe diferite nivele de expertiză. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu