luni, 11 octombrie 2010

Suma Asigurată

Suma Asigurată este o sumă de bani înscrisă în Contractul de asigurare, exprimată în moneda contractului şi care reprezintă banii pe care Beneficiarul îi va încasa în caz de daună; în cazul asigurărilor de viaţă, Suma Asigurată este suma de bani asigurată la Decesul din orice cauză. Există Sume Asigurate şi pe clauzele suplimentare şi care reflectă o sumă de bani plătibilă în situaţii foarte specifice (voi reveni cu o postare specială pentru Clauzele suplimentare).

Consultantul Financiar va determina această Sumă Asigurată printr-o Analiză Financiară, de obicei având drept suport hard un Formular specific prin care se pot identifica şi cuantifica diferitele nevoi de asigurare ale Clientului. Suma Asigurată se calculează prin trecerea în revistă a cheltuielilor familiei lunare/anuale şi luând o marjă de 3-5-10 ani, dar şi raportat la contribuţia procentuală a Clientului la bugetul familiei.
O altă variantă pentru calcularea Sumei Asigurate este aceea în care Clientul are nevoie de Asigurare de viaţă pentru credit, de obicei, iar atunci Suma Asigurată este impusă de către bancă.


Suma Asigurată pe contractul de bază este importantă în calcularea şi a Sumelor Asigurate pe Clauzele Suplimentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu