Dacă vrei să conduci o echipă, va fi nevoie să fii liderul ei. Dacă vrei să te urmeze, arată-le un drum de parcurs. Ei trebuie să vrea să te urmeze.
În special în asigurări de viaţă, acest concept este foarte justificat. Credibilitatea ta ca lider este important să fie probată periodic, fie prin concursuri între tine şi membrii echipei, fie prin planul de carieră, dar mai ales prin atitudinea de "om potrivit la locul potrivit în momentul potrivit".
Ştii ce ai de făcut ca şi consultant sau ca şi lider, pentru că te-ai pregătit şi continui să-ţi îmbunătăţeşti abilităţile şi stilul. Tocmai pentru că ştii, eşti conştient că se poate şi eşti motivat să te foloseşti de cunoştinţe, abilităţi, tehnici, rutine să atingi rezultatele pe care tu ţi le-ai propus. Tot ce ai de făcut este să aplici, să acţionezi. Există sistemul care te ajută să-ţi monitorizezi rezultatele şi calitatea muncii tale, sunt şi colegi care să-ţi ofere feed-back "on the job", în timp real.
"Leading by example" înseamnă aderarea la ideea de performanţă, în primul rând în plan personal şi profesional, pentru ca ceilalţi care sunt în jur, şi nu neapărat numai echipa ta, să ia contact permanent cu acest spirit ascuţit şi deschis.
Ce mână în luptă un lider? Dorinţa de a câştiga mai mult? De a face mai mult? De a învăţa şi pe alţii? Un context specific? O şansă? Viziunea personală? Nevoia de a-i ajuta pe ceilalţi? Sentimentul de a fi cel mai bun? Un statut de putere? Ideea de performanţă?
Te provoc încă o dată pe tine, care eşti în faţa şi în mijlocul echipei tale, ca acum să-ţi aduci aminte de ce ai vrut să fii acolo unde eşti şi să înţelegi de ce vrei să fii în continuare măcar tot acolo. Pentru că faci asta, îţi mulţumesc în numele echipei tale şi te rog să acţionezi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu