Riscurile financiare care sunt luate în calcul la o evaluare pentru o asigurare de viaţă pot fi împărţite în categorii diferite.
În mod uzual se discută de riscul, înţeles din punct de vedere financiar, de a trăi prea mult, şi este înţeles aici momentul retragerii din activitate, în special perioada de pensionare. De obicei, discuţia este legată indisolubil de situaţia actuală a pensionarilor din România sau din afară, sistemul de pensii de stat român pierzându-şi din eficienţă, iar cel privat devenind o alternativă de preferat pentru a rezolva o asemenea nevoie specifică.
Se discută apoi de riscul de a trăi prea puţin, adică despre urmările financiare ale situaţiei în care principalul susţinător al familiei nu se mai întoarce acasă şi cum influenţează această situaţie bugetul familiei. Este vorba strict despre o asigurare de viaţă simplă.
Ultimul dintre riscurile luate în considerare la o poliţă de viaţă, dar de obicei între primele luate în discuţie, este riscul de a trăi în condiţii nedorite şi are în vedere o pleiadă de riscuri specifice cu implicaţii medicale; adică se ia în considerare urmarea financiară a evenimentelor care duc la cheltuieli medicale: accidente, boală.
Aceste riscuri duc la o discuţie foarte specifică pentru fiecare din ele şi la o evaluare foarte precisă a lor în funcţie de doleanţele şi nevoile clientului.
O evaluare completă făcută de către un Consultant Financiar va ţine cont de fiecare din aceste aspecte, iar practica dovedeşte că soluţia pentru client conţine cel puţin 2 din aceste clase de riscuri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu