joi, 14 octombrie 2010

Asigurare

Asigurarea este un instrument fiinanciar prin care asiguratul beneficiază de protecţie financiară la apariţia riscului preluat în asigurare. Aceasta se traduce prin faptul că există evenimente care reprezintă riscuri financiare pe care o companie de asigurări le poate prelua în asigurare.

Fie că e vorba de asigurări de viaţă sau de asigurări generale, mobilul pe care se sprijină este înlocuirea unui venit (o sumă concretă de bani) care ar constitui un deficit pentru asigurat în cazul în care ceva (riscul asigurat) se întâmplă, şi trebuie găsiţi bani pentru a compensa neajunsul financiar produs de situaţia apărută; în această situaţie, dacă există un contract de asigurare, banii respectivi sunt daţi de către compania de asigurări.

Gama de riscuri asigurate de către industria asigurărilor este foarte variată şi poate oferi un raport pret-calitate-serviciu excelent. În evaluarea riscurilor asigurate se folosesc calcule actuariale şi de statistică, fiecare risc sau categorie având o specificitate care îl încadrează şi din punct de vedere al business-ului pentru compania de asigurări. Este un risc din care se poate face profit, atunci poate fi preluat în asigurare şi mecanismul va crea un contract specific, care să aducă beneficiile potrivite clientului asigurat şi să genereze profit companiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu