vineri, 8 februarie 2013

Asigurările de Viață - Compania de asigurări (FAQs)

Asigurările de Viață - Compania de asigurări (FAQs)



Cât de mult contează alegerea companiei?

Asigurările de viață sau asigurările generale sunt niște instrumente financiare la îndemâna oricui vrea să se intereseze de niște soluții financiare eficiente la riscurile la care se expune. Atâta vreme cât există un organism CSA care reglementează piața asigurărilor în România, teoretic, alegerea companiei cu care să închie o poliță de viață nu ar trebui să fie în sine o problemă, mai ales dacă aceasta răspunde punctual unei probleme de risc identificat și cuantificat corect.
Cu toate acestea, mai ales de când criza financiară a ieșit la iveală, au fost o serie de mișcări în piața asigurărilor care duc la o alegere mult mai bine cântărită a celui care furnizează polița de asigurare.




Cum să-mi aleg compania de asigurări?

Principiul care trebuie să guverneze ar trebui să fie următorul: Asigurătorul să fie capabil să-și onoreze contractul pe toată durata lui. Mai apoi, pot fi și alte aspecte de luat în considerare. În general, o metodologie  eficientă și eficace de alegere a furnizorului de poliță este următoarea:
1. întocmirea unei liste de criterii importante și
2. evaluare fiecare companie din piață în parte pe criteriile respective.



Ce parametrii să urmăresc?

Seriozitate, experiență, expertiză, stabilitate, profit, listare la bursă, număr de agajați, vechime, istoric, solvabilitate.


Este o decizie arbitrară, până la urmă...

Nu, în niciun caz nu este o decizie arbitrară. Chiar dacă ați întâlnit un Consultant Financiar abil, care vă zugrăvește în linii și nuanțe care să vă cumpere, nu vă lăsați neapărat convinși numai de ceea ce spune el. Tocmai de aceea este important să aveți scrise aceste elemente și evaluarea dvs să fie la îndemână, pentru a putea avea controlul deciziei dvs.
Ați putea mai degrabă să întrebați pe Consultantul dvs Financiar de ce a ales el să lucreze la această companie, dacă el însuși are polițe la această companie.



Dar, despre Consultantul Financiar din Asigurări de Viaţă într-o postare viitoare...

2 comentarii:

  1. Sunt foarte multe astfel de companii care ofera asigurari de viata, multe dintre ele sunt noi pe piata si nu putem spune mai nimic. Au fost cateva care au dat faliment, clientii au platit si au disparut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Există destule argumente să fim precauți în ceea ce privește un angajament pe termen lung, așa cum este o asigurare de viață. Tocmai de aceea am dat câteva criterii care pot influența o decizie de cumpărare la o anumită companie de asigurări sau printr-un anume broker.

    RăspundețiȘtergere