luni, 11 februarie 2013

Asigurarea de Viaţă - Consultantul Financiar I (FAQs)

De ce e nevoie de Consultant Financiar la contractarea unei Asigurări de Viaţă? 

Pentru că este reprezentantul companiei şi poate să vă consilieze pentru toate procedurile de evaluare financiară sau de subscriere (pentru a exemplifica doar cu două dintre ele) prin care veţi trece până la emiterea poliţei.



Unde poate ajuta Consultantul Financiar?

Consultantul Financiar este pregătit să vă identifice situaţia financiară în care vă aflaţi la un moment dat, corelând priorităţile dumneavoastră cu această situaţie financiară personală, să vă dea cel puţin una din soluţiile potrivite pentru a vă regla expunerea la riscurile financiare identificate şi să vă asiste pe toată perioada derulării contractului, ajustând soluţiile la nevoile financiare specifice, reevaluate periodic.
 
Mai concret, dacă există ceva la care să exceleze Consultantul dumneavostră Financiar, atunci acel ceva este informația, sau ar trebui să fie. Și capacitatea de a pune într-un ansamblu coerent toate piesele din puzzle-ul economic astfel încât să vă dea posibilitatea de a lua decizii informate, dar și orientate în direcția potrivită priorităţilor dumneavoastră.

Printre altele, Consultantul Financiar vă va da mai multe variante de investiție, va identifica mai multe oportunități financiare, va îmbunătăți cantitatea și calitatea informațiilor despre investiții financiare, va îmbunătăți randamentul plasamentelor tale.

Dacă aveţi o poliţă cu componentă investiţională, Consultantul Financiar va introduce în programul său de service şi alte elemente (vezi postări despre Unit-Linked)


Cum este plătit Consultantul Financiar?
Remunerarea Consultanţilor Financiari se face în primul rând conform schemei de remunerare a companiei cu care lucrează.
De obicei, se porneşte de la comision, fiind vorba de o poziţie de vânzări: comision de achiziţie client, comision din servisare portofoliu. În funcţie de companie sau broker, se adaugă o serie de alte beneficii financiare de genul: finanţare, salariu, bonusuri, prime, etc.

Un comentariu:

  1. Consultantul financiar are rolul de a va ajuta in luarea unei decizii, mai ales daca este vorba de o decizie importanta in viata dumneavoastra.

    O analiza completa a nevoilor va dezvalui nevoile clientului si il va ajuta pe consultant sa poata gasi o solutie potrivita nevoilor si bugetului clientului pe partea de asigurari de viata sau chiar si pe partea de asigurari de sanatate.

    RăspundețiȘtergere