Este fundamental pentru oricine lucrează în consultanţă financiară că profilul investitorului trebuie regăsit în clientul care îşi doreşte să investească, întrucât acest aspect elimină o serie de neajunsuri ulterioare pentru el, pentru consultant şi pentru companie.
Astfel că, mai întâi, o analiză financiară făcută corect şi profesionist poate duce la o planificare eficientă pentru obiectivele identificate şi conturate în funcţie de nevoile personale ale clientului.
În mod profesionist, nevoia de investiţie vine după ce celelalte nevoi au fost acoperite de nişte soluţii eficace şi eficiente. Există momente potrivite de a investi, însă este important să prevaleze planul financiar personalizat creat împreună cu Consultantul Financiar, care ţine cont de o imagine de ansamblu cuprinzătoare şi de valorile clientului, putând integra în mod firesc şi constitutiv ideea de a investi nu doar pentru a specula un moment care este prielnic, ci în primul rând pentru că acest lucru se potriveşte în puzzle-ul planului financiar.
De asemenea, ceea ce presupune investiţia financiară, disponibilul de bani trebuie să se situeze în marja de 10-20 %, astfel încât principiile gestionării eficiente a banilor să se păstreze în acord cu celelalte domenii ale vieţii.
Planificarea financiară făcută de către un Consultant Financiar presupune în primul rând acoperirea unor riscuri care expun financiar clientul şi familia acestuia, de la cele cu impact imediat şi violent la cele care se întind pe o perioadă medie de timp şi care presupun aspecte frumoase ale vieţii (copii, pensie). De obicei, toate se traduc în nevoi care pot fi acoperite de o poliţă complexă de asigurare.
Apoi, planificarea financiară se mută către zona de economisire pe termen mediu şi lung, pentru obiective precise şi cuantificabile.
Abia în ultimă instanţă planificarea financiară are în vedere şi o discuţie despre investiţii, doar în măsura în care experienţa şi interesul clientului este vădit pentru acest tip de instrument.
De altfel, Consultantul Financiar devine astfel un coach financiar, un antrenor şi un partener în administrarea risucurilor financiare şi în disciplinarea financiară a clientului.
Investiţia printr-un plan financiar administrat de către o companie de asigurări comportă multe elemente: o serie de beneficii suplimentare decât investiţia direct pe bursă sau într-un fond de investiţii, dar şi aplecarea către a urmări şi a maximiza profiturile din strategia de investiţii aleasă prin verificare periodică a unor informaţii care ţin de aspectele macro şi micro economice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu