marți, 8 mai 2012

Nevoi de bază în alegerea unui loc de muncă

Un articol interesant despre joburi sezoniere aparut în wall-street.ro (articolul aici) situează Consultantul Financiar ca fiind prima opțiune dintre acestea, cu venit mediu de 390 EUR.

De asemenea, pe de altă parte, la nivel de domenii de activitate, sectorul intermedierilor financiare și asigurări are cel mai ridicat nivel mediu de venituri în România, conform Institutului Național de Statistică, citat de despreinvestitii.ro (articolul aici).

*****

O parte a celor care sunt Consultanți Financiari și activează în domeniul asigurărilor au pornit pe principiul enunțat mai sus, un job sezonier, din care să câștige bani pe o perioadă scurtă, cât sunt în vacanță (evident studenții). Au ajuns să le placă, să se priceapă, să facă bani serioși și nu au mai plecat din domeniu.

La acest moment, se păstrează aceeași situație în legătură cu aplicațiile pentru un job de Consultant Financiar. În general, există un număr sporit de poziții deschise, dar în același timp Comisia de Supraveghere a Asigurărilor a introdus norme care să limiteze cumva accesul oricui la această poziție. Astfel că, chiar dacă este accesibil, acest job nu mai poate fi tratat cu aceeași ușurință în abordare, datorită limitărilor formale.


Este de precizat că jobul de Consultant Financiar prin extensie se potrivește și altor domenii decât asigurările.

Consultanţă Financiară prin asigurători... de ce?

Pentru informații mai multe despre Consultanța Financiară în asigurări, vezi și:
"Cu ce te ocupi?"
Îmbătrânirea Activă
Obiceiul de a gestiona banii

sau poți accesa secțiunea Consultanță pe bucățele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu