miercuri, 16 martie 2011

Pieţele financiare continuă să se comprime!

Evenimentele grave care par să nu se mai termine în Japonia au lovit inevitabil şi în Bursa de la Tokio, 10,6% fiind un minus de 2 zile puternic care nu a mai fost văzut din 1987. Yenul s-a depreciat, obligaţiunile de stat au dobândit randamente crescătoare, ca urmare a deprecierii acute a acţiunilor. Volumele tranzacţionate au atins aproape 20% la prima categorie a bursei, un nivel care a depăşit până şi pe cel înregistrat în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.
În Europa, bursa germană a fost cel mai atinsă de situaţie, înregistrând scădere de peste 4% la jumătatea şedinţei de tranzacţionare. (informaţii preluate din ZF)

În fondurile de investiţii administrate prin companiile de asigurări prin programe de tip Unit-Linked efectul va fi acelaşi, de scădere, pentru acele programe care merge cu preponderenţă în investiţii pe acţiuni.
Faptul că preţul unităţii se micşorează poate să însemne 2 oportunităţi, speculate încă de la începutul crizei din Japonia:
1. vânzarea contului din fondul pe acţiuni şi mutarea lui pe un fond cu preponderenţă în obligaţiuni.
2. când criza va fi atins un minus absolut, cumpărarea de unităţi în fondurile pe acţiuni, dar cu perspectivă pe termen scurt.

Consultantul tău îţi poate da informaţii actualizate despre când este momentul potrivit pentru asemenea mutări pentru programele de tip Unit-Linked.
Este momentul să îi dai un telefon, dacă el nu te-a contactat până acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu