Există de asemenea crizele financiare la nivel personal, care trebuie tratate în aceeași modalitate ca și cele macro-economice, adică trebuie prevenite, asigurându-se rezervă de bani, cash sau foarte ușor transformabilă în cash. Acest gen de prevenție poate fi făcută prin instrumente financiare eficiente, care tratează diferite riscuri financiare în diferite moduri, potrivite contextului personal, adică adaptate profilului personal și al personalității fiecăruia, dar și mediului financiar care circumscrie situația specifică.
Pentru disponibilități financiare legate de riscuri specifice, Asigurările de orice tip rezolvă o gamă foarte variată de probleme care pot apărea, cu un cost mic, atâta vreme cât interesul de a găsi o variantă optimă este urmărit. Pentru nevoia de economisire, pe lângă variantele de asigurări mixte disponibile în piață, depozitele bancare rămân o opțiune interesantă pe termen scurt, la vedere. Există și un alt nivel al stării financiare personale, acela al investițiilor, cu o paleta extrem de largă de opțiuni, aici fiind vorba de bani mai mulți, toți agenții investiționali importanți își concentrează cea mai mare parte din interese aici și creează constant servicii și produse investiționale atractive.
Haideți să folosim o cheie de lucru pentru a citi asigurările, în acest context:
Să ne aducem aminte că oamenii își urmăresc obiectivele personale apelând la Credite bancare pentru a-și procura mai repede decât în mod cronologic firesc dorințele, visele, nevoile. Casă, mașină, obiecte de lux, abonamente la cluburi exclusiviste, etc. Desigur, există un preț care monetizează toate acestea, și, deși realitatea țipă că nu este corect, totuși, oamenii ajung să plătească pentru anticiparea realizării visului lor mult mai mult.
Cum poate să fie acest exemplu o cheie de a înțelege asigurările?
Să ne gândim la toate aceste nevoile de asigurare ca la visele realizate prin credite. Adică, nevoile de asigurare de viață, proprietăți, sănătate, civile, etc., reprezintă tot atâtea dorinți specifice de a uza de bani în situații specifice, bani care, fie nu există disponibili, neluându-se în calcul aceste situații, fie pot fi accesați mai facil.
Așa că, sectorul financiar care se ocupă cu asigurările a ajuns să dezvolte produse foarte specifice și sofisticate de asigurare care să rezolve nevoi financiare foarte nișate, la fel cum sectorul bancar a creat tot atâtea tipuri de credite.
Singura diferență majoră în acest context este că pentru credite plata se face o perioadă foarte lungă de timp și cu un cost foarte ridicat, care împovărează de multe ori creditații, iar pentru asigurări plata se face înainte de a interveni evenimentul asigurat, banii care rămân în companiile de asigurări fiind, statistic calculați, costul raportat la incidența apariției evenimentului respectiv.
În ceea ce privește contractarea unui produs de asigurare trebuie luați în calcul foarte mulți paramentri, iar u Consultant Financiar poate să vă ofere informațiile la obiect pentru a câștiga timp și a vă orienta între multiplele opțiuni de asigurare.
Cert este că o asigurare poate fi înțeleasă ca o variantă de creare lichiditate aproape instant pentru evenimentul specific asigurat. În cele mai multe cazuri, banii de încasat pe o asigurare se iau într-un termen rezonabil, 30 de zile maximum, dacă nu există probleme, depinde desigur și de tipul poliței de asigurare. Astfel că, dintr-un anume punct de vedere, o asigurare este un instrument de lichiditate extrem de util, mult mai eficient decât altele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu