vineri, 14 septembrie 2012

De cine să fii sigur? De Fisc și de Moarte

Se studiază și la noi posibilitatea ca cei care furnizează informații despre firme și persoane către Fisc să primească recompense sau facilități (articol sursa aici). Desigur că nu este o informație nouă, mai ales pentru cei care au avut de-a face cu munca prin alte țări și este și mai sigur că această abordare are toate șansele unui mare succes.

Să încercăm un exercițiu de imaginație: toată lumea spionează pe toată lumea, pe motiv de fisc.
Urmări: Bani la buget, firme muuuuult mai puține și muuult mai corecte, fiscal vorbind. Vecini mult mai puțini invitați la meciul de fotbal dat la televizor. Poate că economia va începe să mai răsufle și niște lucruri se mai schimbă și-n birocrație.

Și toate astea pe motivul simplu că perpetuează o tară culturală românească (sic!) conform căreia: să moară și capra vecinului! Este greu de crezut că nu se vor găsi modalități de a onora mai mult interesul personal decât pe cel al statului, mai ales că încă sunt mulți care consideră că acesta nu aduce nimic bun actorilor economici din România și că promisiunile repetate de-alungul mandatelor politice au cristalizat această convingere. Astfel că românul creativ, ca întotdeauna, nu se va dezice, mai ales având așa o miză, și va găsi modalități eficiente de a rezolva și o atare barieră în devenirea lui financiară.

De cine poți fi sigur că or să vină indiferent ce? De fisc și de moarte! Așa zice o vorbă de prin filmele americane. Ai noștri or să ajungă să zică și ei la fel, dacă acest interes va fi onorat prin lege.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu