joi, 13 septembrie 2012

Job, bani și carieră, cei trei care au provocat estul

Important la un job astăzi este în cele mai multe cazuri recompensa financiară, cei mai mulți se uită în primul rând la asta: câți bani pot să fac?

Banii sunt un criteriu de selecție al joburilor astăzi, adică voi căuta să găsesc jobul care să răspundă nevoii mele de bani, dacă nu întrunește această condiție, voi trece mai departe, la următorul care oferă mai mult. 

Această atitudine este destul de comună zilelor noastre, cu atât mai mult cu cât piața forței de muncă lasă loc de schimbare carieră și domeniu de activitate destul de ușor, existând atâtea instrumente și modalități de conversie a activității, funcție de interesele personale.

Este un criteriu valid să cauți banii la un job, la care să consideri poate după aceea potențialul business-ului de a te ajuta să te dezvolți și să evoluezi perofesional și personal. De fapt, atunci când încerci să faci o aplicație la un job nou, în primul rând vrei să știi dacă merită să aloci timp și resurse pentru a intra în domeniul  acela și pe pozița respectivă, și abia pe urmă vei fi deschis să înțelegi ce trebuie să faci. Acest aspect este comun acelor sisteme de recrutare și selecție care nu sunt foarte restrictive în privința profilului candidatului și mai ales când se vizează recrutare de masă.

Cunoști astfel de situații? 
Cum a reacționat candidatului în cauză? Cum s-a descurcat mai departe? Mai este acolo? 
Caută iarăși altceva mai interesant din punct de vedere financiar?

Te invit să comentăm subiectul împreună!


*****


Despre subiectul loc de muncă pe acest blog te mai poate surprinde și:

Vânătorii de joburi
Națiunea migratorilor
Munca Inteligentă este unicul Shortcut
Expedițiile antarctice și vânzările de azi
Corporate, My middle name is Corporate
Let's Get Professional


Iar despre subiectul bani pe acest blog te mai poate surprinde și:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu