Dealtfel, Faptul că seria de achiziții în asigurări continuă în România este expresia unei presiuni suplimentare asupra pieței, acționarii străini dorind o echilibrare sănătoasă a activității din asigurări: curățare de portofolii, subscriere prudente și adaptare a prețurilor.
Cu toate acestea, Reforma sănătății în România se va duce către 2013, ceea ce poate fi un lucru bun, întrucât asigurătorii își pot consolida poziția în piață prin acțiuni specifice. Motivația este simplă, foarte mulți bani, cele mai multe companii, care au pășit în România, țintind reforma pensiilor și reforma sănătății, deocamdată doar una fiind atinsă ca obiectiv strategic pe termen lung.
Atâta vreme cât au putut susține un business paralel, asigurări de viață, de obicei, în mod profitabil, astfel încât în timp să acceseze un număr de clienți important, contabilizând un procent din piață, companiile au pompat resurse în subsidiarele lor din România. Dacă nu au atins marjele de profit țintit la început sau dacă nu s-au încadrat în cota de piață anticipată, din varii motive, o parte importantă din ele s-au decis să vândă, dovadă și seria de achiziții din România pe segmentul asigurărilor din perioada anterioară, dar și cele de care se știe sau de care încă nu s-a aflat nimic.
Cert este că jucătorii importanți ai pieței își consolidează poziția, iar numărul companiilor de asigurări din România se micșorează, lăsând loc doar celor mai puternice dintre ele.
*****
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu