luni, 13 februarie 2012

Buletin ... bursier

Bursa românească nu a reacționat la demisia guvernului Boc în mod substanțial, iar acest fapt este important întrucât stabilitatea bursei se bazează și pe o stabilitate politică, implicit economică. În schimb, însă, WallStreet.ro a identificat câteva direcții pe care piața de capital ar fi interesată să le obțină de la noul guvern: să existe un calendar cu toate listările de stat care să fie respectat, vânzarea participațiilor cu discount pentru retail, eliminarea declarațiilor fiscale trimestriale pentru investitori, diferențierea pe profit din investițiile bursiere și introducerea managementului privat la companiile de stat.

Grecia, "drobul de sare al Europei", eterna poveste a ultimilor săptămâni, a semnat măsurile de austeritate impuse de creditorii care ar putea salva situația țării, cu reacțiile violente de rigoare. Chiar dacă măsurile au fost aprobate, Soros crede că tot va urma un trend slab de creștere care poate duce chiar la destrămarea Uniunii Europene, Germania fiind hotărâtă să susțină excluderea Greciei, având argumentul că Grecia a mai promis și altă-dată și nu și-a ținut promisiunea. Încrederea grecilor s-a subțiat foarte tare, o parte din ei ducându-și investițiile imobiliare în Marea Britanie, după un document al autorităților britanice trimis.ministerului elen de finanțe.

Informații din spațiul de analiză bursieră dau cu trend pozitiv SUA pe perioadă scurtă, în cazul Greciei, deși există aceste eforturi de redresare, lucru preluat pozitiv de către Asia, singurele soluții sunt faliment, restructurare sau inflație, deci se recomandă precauție sporită.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu