În primul rând, calitatea informaţiilor despre indicatorii macroeconomici locali forţează o analiză asupra situaţiei din zona euro în deciziile în privinţa plasamentelor pe piaţa de capital, mai precis indicatori despre aşteptările de evoluţie a economiei UE. Urmează părerile managerilor exprimate în sondaje şi mai apoi dobânzile cheie, precum şi politicile de “quantitative easing”, pe când anunţurile privind PIB-ul nu au un efect important.
În România acest tip de indicatori relevanţi, precum NFP în SUA, care arată rata de creare locuri de muncă cu o frecvenţă lunară, costă bani şi este realizat rareori de organizaţii financiare specializate şi într-un mod profesionist, aşa cum este cazul afară.
*****
Investiţia pe piaţa de capital românească sau externă poate fi extrem de profitabilă în perioade de dinamică bursieră mare, deasemenea fiind extrem de riscantă, dacă nu este considerat un plan de investiţie eficient şi eficace, de multe ori beneficiind de un expert al domeniului.
Investiţiile prin Asigurări de tip Unit-Linked pot linişti setea de investiţie şi de acces într-o zonă de investiţii financiare administrate profesionist şi cu riscuri mult mai mici şi mai echilibrate decât pe bursă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu