luni, 21 februarie 2011

Marketing şi Recrutare - portrete robotizate de nişă

Image courtesy of imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net 


Portretul antreprenorului român pe care piaţa îl propune industriei de consultanţă financiară (asigurări şi investiţii financiare) poate fi sugerat de o serie de concluzii ale unui raport bazat pe studii ale Institutului Naţional de Statistică.

Prospectul meu / Candidatul meu este un bărbat, în 2 din 3 cazuri, cu vârsta cuprinsă între 30 şi 39 de ani, cu studii liceale / universitare, cu un nivel de experienţă managerială scăzut. De obicei, cele mai mari probleme pe care le întâmpină sunt legate de dificultăţile financiare cu precădere identificate în lipsa resurselor, în întârzieri ale plăţilor, în acces limitat la credite. De asemenea,  probleme importante se identifică şi în legătură cu lipsa tehnologiei, cu acces limitat la angajaţi calificaţi sau cu lipsa materiilor prime. Urmările crizei economico-financiare se reduc ca număr la 2: lipsa resurselor financiare ale clienţilor lor şi intensificarea drastică a competiţiei.

Studiul este făcut la nivelul lui 2008, însă cea mai mare parte a concluziilor nu diferă astăzi, din punctul de vedere al pieţei asigurărilor. Prospectul, dar şi candidatul pe această piaţă este de preferat să fie antreprenor, întrucât acesta a dovedit o înţelegere mai profundă a pieţei ca şi concept şi s-a confruntat cu o serie de riscuri care s-au tradus financiar în minusuri, ceea ce, din punctul de vedere al procesului de transfer de cunoştinţe în domeniu financiar, face ca lucrurile să fie mai facile. Este întotdeauna orientat pe rezultate şi focusat pe urmărirea obiectivelor. La nivel de networking în plan profesional este un individ care se poate erija în centru de influenţă eficient. Posibilitatea de a gândi şi de a propune un pachet de soluţii / un business reciproc profitabil este mult îmbunătăţită de profilul de antreprenor.

Aceste câteva remarci contribuie la ideea că profilul de antreprenor este o sursă ce poate genera piaţă ţintă cu potenţial considerabil pentru Consultanţi şi Manageri, dar şi ridică standardul de acţiune şi abordare, solicitând adaptare rapidă şi orientare pe rezultate şi discuţie tehnică, uneori mergând în analiză amănunţită contracte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu