luni, 7 februarie 2011

principiul discutiei de recrutare

!





"Nu lucrez după ora 18.00!"
"Nici nu trebuie! Tot ceea ce trebuie să faci e să-ţi termini treaba până atunci şi apoi timpul e din nou al tău!"

Un scurt dialog care are loc între Manager şi Consultant de cele mai multe ori în cadrul interviului, însă şi după ce activitatea a început, se vor găsi momente similare, poate o şedinţă întârziată, un minitraining important, care, culmea, începe la 18.00.

"Nu atât ora în sine mă deranjează, ci principiul; am convenit un anume ritm şi stil de activitate, prefer să-i rămân fidel."
"Este foarte adevărat, ai perfectă dreptate şi te susţin 100%. Este vorba doar de săptămâna asta în care lucrăm cu programul modificat, pentru că e o perioadă specială, e un trimestru important pentru echipa noastră şi vrem să facem un efort să ne atingem targetul şi, mai important, vrem să ştim pe cine ne putem baza."
Este genul de discuţie care subscrie la un fel de presiune asupra Consultantului, poate apelând la o motivare în plus prin conştientizare acutizată a momentului.

Consultanţa financiară este un domeniu de vânzări în care businessul depinde de clienţi, spre deosebire de alte domenii în care poate distribuţia este mai importantă sau furnizorii reprezintă cheia. Este un domeniu în care flexibilitatea înseamnă dispoziţia / deschiderea către client şi abia apoi posibilitatea de a lucra în condiţii speciale de timp. Calitatea muncii rămâne o cerinţă absolută, indiferent de orice tip de management este folosit în echipă: persuasiv, laissez-faire, directiv, motivant, micromanagement, etc. Din această cauză există momente în care se solicită din partea Consultantului să treacă de zona de confort, de "mi-am făcut treaba", de "eu atâta pot". Şi tocmai de aceea Consultanţa are o rată de generare lideri de business foarte ridicată.
Este şi un domeniu care răspunde cu prisosinţă implicării totale. Mai ales pentru acei performeri care fac ca lucrurile să pară atât de simple.

Provocare: Ce înseamnă pentru tine să-ţi împingi limitele? Exprimă-te în scris şi vei avea surprize, poate să descoperi că nu eşti atât de flexibil pe cât ai crede!




scrie-mi la maxim.catalin.mgm@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu