vineri, 31 august 2012

Conspirația mondială validată științific

Dar de data asta au fost niște experți din Elveția care au descoperit, mai precis, demostrează cum lumea economică internațională este dirijată de un număr limitat de corporații, mai exact, de către acționarii acestora. Desigur, nu aș fi luat în calcul genul acesta de informație, însă ea apare într-o publicație de profil dailybusiness.ro (articolul aici), care dă și sursa ei (aici), iar sursa este un studiu care respectă mult din profilul unui studiu academic, bine făcut.

Explicația cum doar un procent foarte mic din oamenii planetei concentrează cele mai multe resurse este mult mai plauzibilă în contextul plasării într-o conspirație universală. Cu atât mai mult cu cât chiar fundamentarea istorică a multor dintre teoriile conspiraționiste este promovată cu asiduitate și găsesc multe dintre ele chiar validare academică, iar în mintea colectivă se inoculează sau revelează aceste idei prin instrumente de mass-spread.

Poate să fie o explicație ce ține de o caracteristică a speciei umane, de a radia în jurul unui singur principiu unitar. În orice caz, asemenea informații propun cel puțin o atitudine, acceptă sau nu, ceea ce poate să transforme în dualitate aproape orice alegere, deși nu există doar 2 variante, iar nuanțele pot cântări mult mai mult.

Pragmatic vorbind, informația, în forma ei brută, poate fi folosită ca atare, adică, cine investește, poate să urmărească ceea ce fac acești exponenți ai teoriei conspirației pentru a câștiga bani într-o măsură mai mare sau mai mică. Filosofic vorbind, informația poate fi întoarsă pe toate părțile și cercetată cu toate implicațiile posibile, în toate domeniile vieții.

A alege să pui umărul la un sistem economic care se dovedește în diferite contexte benefic și în altele falimentar, a-l împrumuta pentru a-ți satisface nevoi pe termen scurt sau lung (rafinate tot de acest sistem) sau a alege să redescoperi principiile vieții și redefinirea ei, inclusiv în expresia ei economică. Dar între timp, este inevitabil să trăim. Aceasta este o perspectivă propusă de acest tip de informații despre conspirații mondiale economice.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu