vineri, 28 ianuarie 2011

Românii şi asigurările în 2010

Un studiu lansat în ianuarie de Daedalus Milward Brown şi citat de 1asig.ro concluzionează că 53 % dintre români au reuşit să economisească în 2010, iar preferinţele de economisire se exprimă astfel: 53 % în bani lichizi, 32 % în conturi curente şi numai 12 % în asigurări de viaţă sau pensii private. Studiul identifică tendinţa în creştere pentru asigurări cu componentă de protecţie şi economisire şi deschiderea mai mică faţă de cele de investiţie.

Asigurările de viaţă, în toate tipurile şi formele existente, au ca obiectiv principal asigurarea unei sume de bani pentru situaţii limită - în special deces. În mod normal, conştientizarea acestei necesităţi financiare este mai firească în perioade de cumpănă, aşa cum a fost/este perioada crizei financiare, în care lipsa banilor pentru nevoi urgente şi stringente este uşor simţită şi foarte greu acoperită.

Va mai trece o perioadă, unii analişti anticipează încă 9 luni, până să se simtă o creştere în segmentul asigurărilor, deşi sunt voci cu autoritate care afirmă că un scenariu pozitiv ar fi păstrarea nivelului pieţei asigurărilor şi-n 2011 la nivelul celei din 2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu