Cam cât face? îmi sugerează că ar fi interesat să aibă casa asigurată, dar nu este prea pregătit să plătească prețul corect. Faptul că mă cunoaște sau că tocmai ce m-a întâlnit îi dă posibilitatea să rezolve o problemă mai veche care încă nu și-a găsit soluția perfectă sub aspectul calitate/serviciu/preț.
Devine cu adevărat interesant momentul în care îl întreb despre detalii: apartament, vilă sau casă? an de construcție, suprafață, număr de camere, amenajări interioare deosebite și celelalte. Și cu adevărat interesant este subiectul bunuri asigurate. De ce? Pentru că sunt puțini cei care au o listă cu bunurile din casă, și și mai puțini pot certifica existența unor chitanțe sau facturi de proveniență a bunurilor. Cât de conștient sunt de ceea ce am?
De altfel, un studiu american (Sic!) citat de un site de specialitate relevă faptul că 59% dintre participanții la studiu nu au un inventar al bunurilor aflate în posesie, iar din cei care au un inventar 48% nu au chitanțe sau facturi. Unde mai pui că aceste inventare sunt ținute în casă, iar mai bine de jumătate din ele nu sunt aduse la zi în ultimul an.
Întrebarea care apare inevitabil: De ce îmi fac asigurare pentru casă? Ca să fiu asigurat în caz de situații deosebite. Corect. Sau pentru că trebuie, pentru că este obligatorie? Atâta vreme cât polița de asigurare de casă este una complexă, ne putem aștepta la o acoperire cât mai cuprinzătoare și la cât mai puține riscuri care să ne afecteze.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu