vineri, 9 martie 2012

Strategii scurte pentru buzunar mai plin

Economiseste cu cap in fiecare zi. Asta poate fi un motto interesant si de o cruda actualitate.

1. Mai intai, pot fi renegociate anumite servicii, dupa principiul daca nu imi reduceti costurile, plec la concurenta, pentru ca e mai ieftin la ei. (sic!) Aplicat la serviciile de cablu-tv-internet, telefonie mobila, refinantari credite s. a. poate reduce cheltuielile fara a interveni asupra stilului de viata.

2. Cardurile de credit, daca trebuie sa existe, vor fi contractate dupa un studiu de piata laborios in care se urmareste in primul rand beneficiile si costurile pe card.

3. Exista site-uri de calatorii unde pot fi gasite cele mai interesante si mai ieftine vacante, astfel incat sa diminuezi considerabil din costuri, variind clasicele statiuni sau destinatii turistice cu o abordare noua si mai creativa asupra vacantei.

4. Cumparaturile on-line pot sa reduca din costuri in mod considerabil, atata vreme cat un minimum interes si efort de a cauta ceea ce te intereseaza.


*****



Acolo unde experienta de viata isi spune cuvantul, cu siguranta sunt cu atat mai multe metode practice si cu impact puternic de a reduce din cheltuieli, fara a diminua din stilul de viata atat de puternic lipit de felul nostru de a fi.

Te provoc sa-ti impartasesti, prin comentariu la acest articol, metoda ta de a economisi in fiecare zi fara sa iti alterezi (considerabil) stilul de viata.


De cele mai multe ori, pentru a avea un castig imediat si consistent, nu este nevoie de o schimbare radicala a felului in care gandesti din punct de vedere financiar, desi, daca vrei bunastare asa cum iti doresti cu adevarat, atunci o resetare a felului in care ajungi la ea este necesara.

Pentru o perspectiva de ansamblu, te invit sa citesti si articolele:
Cum să devii fantastic de bogat, în cel mai scurt timp, de Sandy Forster
Obiceiul de a gestiona banii
Independenţă financiară - studiu de caz
Bani albi pentru zile negre. De unde?

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu