luni, 5 decembrie 2011

Copilul Investitor la Bursă

Există soluția de economisire pentru viitorul copiilor și prin investirea direct pe bursă, printr-un cont special creat și țintind un portofoliu pe termen lung. Bursa de Valori București are un asemenea client, un copil care a împlinit 1 an. De contul lui se ocupă un broker, copilul având drept de decizie peste la 18 ani. De deciziile privitoare la acest tip de cont se ocupă ambii părinți. (Sursa articol aici)

Cu toate acestea, există și o soluție mai veche, propusă de o asigurare cu același obiect - viitorul copilului - și care poartă diferite denumiri în marketingul companiilor de asigurări, precum: plan de economisire pentru studiile copilului, sau asemenea.

Ceea ce este important de evidențiat este de ce poate fi preferabil un asemenea plan financiar soluției contului de la bursă:

1. este o asigurare de viață, componenta de protecție însemnând că viitorul micuțului nu este condiționat de cât de mult reușește părintele să se implice în administrarea și maximizarea contului, iar în situația limită în care părintele nu mai este, planul financiar răspunde acestei nevoi cu garantarea unei sume prestabilite la vârsta de 18 ani sau vârsta aleasă de părinte.
2. pot fi atașate clauze medicale, care sunt extrem de importante și contribuie la ideea de Plan financiar pentru copil și viitorul lui, răspunzând tuturor situațiilor de risc cu impact financiar asupra micuțului și care fac obiectul sănătății părintelui și copilului în același timp sau separat.
3. garanția investițiilor date de brandul și istoricul financiar al companiei de asigurării, care poate fi superior unui broker individual sau unei companii de brokeraj relativ tânără și cu experiență limitată unui domeniu mult prea rigid și cu soluții limitate.

*****

Desigur, ca orice instrument financiar, și soluția investirii direct la bursă într-un cont destinat viitorului copilului, dar și soluția unei asigurări/plan financiar cu același obiectiv, trebuie evaluate din punctul de vedere al celui care beneficiază de acestea. Un Consultant Financiar ar trebui să poată consilia clienții în funcție de mai multe criterii, iar unul din seturi este profilul și prioritățile clientului.

De asemenea, un Consultant Financiar știe că pentru o situație financiară echilibrată și adaptată nevoilor și priorităților clientului, toate soluțiile trebuie evaluate și luate în considerare. Așa că, chiar și soluția în cauză, în funcție de contextul potrivit, se poate dovedi o soluție eficientă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu