marți, 13 decembrie 2011

Investigație de investitor

"Am scăpat de recesiune!" Cel puțin așa poate fi concluzionat în baza mediei istorice a scăderii PIB-ului raportat la Marea Depresiune din 1929. Kenneth Rogoff si Carmen Reinhart au scris o carte ("The Aftermath of Financial Crises"), în baza căreia studiul realizat de Institutul Bancar Roman cu ocazia seminarului EU-COFILE a discutat acest subiect. (Restul argumentelor și articolul complet aici)

Cu ocazia aceluiași seminar s-a afirmat și faptul că un nou ciclu economic a început, iar stilul de viață va fi schimbat, nemaiavând la bază "bunăstarea pe datorie". (Sursa aici)

Deutsche Bank a întocmit un top al riscurilor care amenință economia globală în 2012. Printre țările către care ne focusăm atenția, în ordine, Grecia, Italia, Spania, SUA, China, Franța, iar probleme importante pot apărea chiar când economia globală poate să aibă o creștere prea mare față de estimări (mulți pariază pe scădere). (Sursa aici)

Bloomberg ne spune ce se așteaptă investitorii profesioniști să se întâmple în 2012: pariază pe nedizolvarea Zonei Euro ceva mai bine de jumătate din europeni și o treime din americani și asiatici, SUA și dolarul se vor descurca mai bine decât europenii, Fondul European de Stabilitate Financiara nu va rezolva problema, dar uniune fiscala in Zona Euro este singura modalitate de rezolvare a crizei.


*****


Doar niște repere pentru a ști la ce să te uiți și unde să cauți informație pentru a putea lua decizii de investiție corecte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu