marți, 7 decembrie 2010

Copiii - realitatea în viaţa noastră

Pentru cei mai mulţi dintre clienţi, faptul de a avea un copil sau mai mulţi reprezintă cea mai mare realizare. În plan familial un copil este o dovadă de maturitate şi de asumarea a drumului tinerilor căsătoriţi (în mod comun copii apar mai des în familii formate deja, cu ambii părinţi, căsătoriţi), însemnând totodată o nuanţă importantă în viziunea asupra vieţii pe care ambii părinţi o dobândesc în mod conştient şi activ.

Este momentul în care stabilitatea devine o necesitate, mai ales din punct de vedere financiar, întrucât se deschid porţile către o serie nouă de nevoi financiare ale părintelui în ceea ce priveşte copilul: protejarea lui, creşterea lui, sănătatea lui, educaţia lui, primii săi paşi în viaţa de adult şi de familist, fiecare părinte nutrind dorinţa ca micuţul său să beneficieze de o viaţă îndestulătoare şi fără griji.

O poliţă de asigurare pentru copil presupune sprijinul pe care o companie de asigurări îl pune la dispoziţie clienţilor săi pentru a economisi în mod inteligent, încă de când copilul este mic şi până la vârsta când poate să-şi ia viaţa în mâini, astfel încât dorinţa părinţilor de a le fi alături şi de a-i ajuta pe copii în orice moment al creşterii lor să poată fi îndeplinită fără afectarea stilului de viaţă.


Elementul esenţial al acestui produs care are în centru copilul este faptul că dorinţa părintelui, ca micuţul să aibă bănuţi atunci când va avea nevoie de ei, va fi respectată în orice condiţii, mai ales în situaţia în care părintele nu se mai întoarce acasă; în caz de deces al părintelui, compania va prelua plata pe care părintele ar fi făcut-o dacă ar fi rămas în viaţă pentru ca obiectivul iniţial al contractului să se îndeplinească şi copilul să aibă sprijinul financiar pe care părintele l-a dorit pentru el. Cu alte cuvinte, contractul va funcţiona în continuare, chiar dacă părintele nu mai plăteşte din cauză că a decedat.

Există un randament garantat pentru asemenea contracte de asigurare, la care se adaugă sume sau procente de loialitate din partea companiei în funcţie de anumiţi parametri. Acest randament este în general comparabil cu cel de la bănci, deosebirea majoră că el rămâne fix pe toată perioada contractului, pe când banca îşi rezervă dreptul de a modifica foarte des dobânda, iar un argument în favoarea economisirii printr-un astfel de contract de asigurare faţă de bancă este şi acela că veniturile din asigurări nu se impozitează, cel puţin nu încă.

Un astfel de contract este o soluţie completă şi complexă, putându-se ataşa clauze medicale, extrem de importante şi cu costuri reduse. Un asemenea tip de contract se cumpără mai ales când copilul este foarte mic, întrucât ataşamentul părintelui este copleşitoare întrucât copilul depinde în mod absolut de părinte.

Este un tip de contract care este uşor de servisat şi urmărit, lăsând Consultantului Financiar mai evident sentimentul că a contribuit semnificativ la bunul mers financiar al familiei respective.

Provocarea ta: Ce reprezintă pentru tine copilul tău? Dar cât de important este viitorul său pentru tine? Caută-ţi Consultantul Financiar şi întreabă-l cum poţi să planifici în mod eficient primii paşi ai micuţului tău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu