miercuri, 6 august 2014

Rețelele sociale și asigurările

Image courtesy of Stuart Miles / FreeDigitalPhotos.net



1asig.ro a publicat o analiză a popularității companiilor de asigurări pe rețelele sociale (articol aici).

O concluzie interesantă este că acest gen de popularitate este legat de cum reușesc aceste companii să se facă plăcute către public și nu de aspecte care țin mai degrabă de o analiză serioasă a unui furnizor de asigurări: solvabilitate, soliditate financiară, viziune pe termen lung, etc.

În acest moment devine și mai interesantă o analiză a intermediarilor în asigurări în ceea ce privește prezența lor pe rețelele de socializare. Oare câți dintre ei investesc într-un plan de marketing și branding care să-i diferențieze de competiție și oare ce criterii sunt valabile în cazul lor? Popularitatea probabil că va ține cont mult mai mult de calitatea serviciilor furnizate decât de imagine, poate și pentru că nu există la cei mai mulți un program de PR atât de bine închegat.

Atunci când vorbim de intermediari, vorbim de brokerii mari de asigurări, desigur, dar și de segmentul de intermediari direcți ai companiilor de asigurări. Într-o piață cu destule probleme, este dificil să găsești și un plan de branding și PR serios pentru a susține un business foarte competitiv.

Pe de altă parte, mediul online este foarte important în ceea ce privește informarea clienților, mai ales în ceea ce privește produsele de asigurare pentru segmentul 20-35 de ani, considerat a fi unul care accesează un nivel de venit superior. (Sursa articol aici)


*****


Câteva articole înrudite pe acest blog:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu