marți, 5 august 2014

Pensiile private la români la început de Iulie 2014


Image courtesy of artur84 / FreeDigitalPhotos.net




Două viziuni diferite asupra unei informații, două sublinieri parțiale de informație: Ziarul Financiar (articol aici) și Money.ro (articol aici), iar sursa generatoare de știre Autoritatea de Supraveghere Financiară (articol aici).
18,4 % este creșterea activelor în fondurile de pensii administrate privat în România pentru primul semestru de 2014.

Studiu de caz: Dacă ești antreprenor, probabil te-ai gândit măcar o dată că o pensie decentă ar trebui să fie pe la 100.000 EUR, în sumă absolută. Asta poate însemna, în cele mai multe cazuri, că având copiii mari acum, te poți gândi cum să abordezi și acest aspect important în viața ta.
Haideți să vedem un calcul simplu! Pornind de la ideea că ai deja 45 de ani (mai mult sau mai puțin), cei 100.000 EUR ar însemna pentru 65 de ani o economie minimă de 5.000 EUR/an în mod constant. Cum ți se pare?
Acest efort nu e nici prea mare nici prea mic pentru un obiectiv financiar important. Desigur, oricare Consultant Financiar îți va găsi o variantă potrivită cu obiceiurile tale de economisire și de cheltuială, astfel încât să-ți atingi această sumă.

Singurul aspect de care ține cont Consultanța Financiară profesională este anticiparea situațiilor cu impact financiar mare și preîntâmpinarea efectelor financiare pe care le-ar putea aduce aceste riscuri. 
De ce, oare, oamenii se gândesc târziu la o imagine de ansamblu în care să includă și pensia, mai ales atunci când pot să facă un efort mai mic pentru un rezultat considerabil mai mare? 



*****

Despre Pensie am mai scris pe acest blog:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu