marți, 17 octombrie 2017

Cum să-mi aniversez Contractului de Asigurare? 9 Idei

Image courtesy of by zirconicusso at FreeDigitalPhotos.net


Ce beneficii presupune aniversarea Contractului de Asigurare?
- Ești la zi cu ce ai, cu ce nu ai, ce-ți mai trebuie sau ce nu-ți mai trebuie prin această analiză periodică.
- Vei ști cum să acționezi când vei avea nevoie de bani din poliță, fie că este vorba despre indemnizații sau de retrageri parțiale sau alte beneficii stipulate în poliță.
- Te vei simți mai confortabil știind că mare parte din riscurile tale financiare specifice sunt acoperite și că te poți ocupa de alte aspecte ale vieții tale financiare, fără această grijă în plus.

Ce tipuri de asigurare presupun această întâlnire de aniversare?
Asigurările de viață și de sănătate, în mod obligatoriu.
Celelalte tipuri de asigurări, de obicei, sunt încheiate pe o perioadă de 1 an, cu reînnoire, astfel că poate fi necesară o re-evaluare a nevoilor sau nu, în funcție de anul anterior.

Ce este aniversarea Contractului de Asigurare?
Tehnic vorbind, aniversarea Contractului de Asigurare este trecerea unui an de asigurare de la data intrării în vigoare a asigurării. Mai precis, poate să însemne parcurgerea acestei perioade de timp în care contractul de asigurare a funcționat și ai avut la dispoziție sumele asigurate trecute în contract pentru a acoperi evenimentele pe care le-ai menționat ca nevoie de asigurare.

Este posibil ca în anul parcurs să fi avut loc un eveniment asigurat și pe care să fi primit deja indemnizație de asigurare sau alt beneficiu contractat sau este posibil ca perioada scursă să se fi petrecut fără vreun eveniment asigurat.

Cu toate acestea, 1 an de zile înseamnă o perioadă de timp în care partea privată sau personală a vieții noastre să fi întâmpinat multe schimbări, care au influențat implacabil partea financiară prin care ne susținem stilul de viață, modul de trai sau felul de a fi. Ca să nu mai vorbim de sănătate, de care suntem datori să ne îngrijim.

Aceste aspecte pot impacta și cursul ulterior al poliței de asigurare în multe aspecte al ei, iar aniversarea Poliței de Asigurare este un moment potrivit pentru a reevalua situația în ansamblu și în particular pentru a opera modificări sau completări pe poliță.

În mod obișnuit, dacă până la trecerea unui an de asigurare nu te-ai întâlnit cu Consultantul tău, acum este un moment important de marcat în relația ta cu el, cu compania la care ai polița, dar și cu un cumul de informații cu care este bine să fii la curent și care au apărut în decursul acestui an. Informații despre piața de asigurări în general, despre sistemul public de pensii și sănătate, despre instrumente financiare noi, și despre orice altceva ar putea cântări greu în balanța aspectelor financiare din viața noastră.

În practică, am observat că timpul alocat de către clienți pentru această aniversare este unul foarte scurt și se rezumă la câteva informații condensate și la operarea eventual a adaptării cu inflația a primei de asigurare și implicit a sumelor asigurate. Și cam atât.

Timpul este o resursă limitată, cel puțin așa înțeleg cei mai mulți clienți să-l administreze, deși timpul acordat lor înșiși ar putea căpăta o importanță deosebită în contexte deferite. Pentru a face timpul să lucreze în favoarea noastră, putem să prioritizăm acțiunile și activitățile noastre în funcție de valorile după care ne conducem viața și atunci timpul devine un partener important.

Pentru a fi eficienți în termeni de timp versus valoarea lui, o întâlnire de aniversare cu consultantul dvs ar putea avea următoarele puncte de discuție:


  1. Situația dvs generală: trecerea într-o altă etapă majoră a vieții: un job nou, căsătorie, copil, un nou proiect, o afacere nouă, mutarea într-o altă țară, un sport nou practicat, schimbarea CI, etc.
  2. Modificări în aria de sănătate: schimbarea medicului de familie, îmbunătățirea stării de sănătate sau probleme curente de sănătate, etc.
  3. Analiza raportului cheltuieli versus venituri la zi.
  4. Adaptarea cu inflația, dacă este posibil
  5. Reevaluarea riscurilor majore și sincronizarea lor cu polița de asigurare.
  6. Oportunități de investiție și economisire
  7. Rediscutarea și înțelegerea în profunzime a mecanismelor care guvernează polița de asigurare.
  8. Modalitatea de accesare a Indemnizațiilor și timpii de acces.
  9. Sună un prieten: Consultantul tău are acces la o bază de date cu profesioniști din foarte multe domenii de activitate cu care a dezvoltat o relație apropiată, iar acest lucru se dovedește întotdeauna un subiect care deschide oportunități de business și nu numai.





Despre autor:
Cătălin Maxim lucrează în asigurări de mai bine de 10 ani, furnizând soluții de Private Investment, Asigurări Medicale, Asigurări de Viață și Asigurări Generale pentru persoane fizice și juridice, specializându-se pe administrare conturi mari prin analiză nevoi, eficientizare procese, monitorizare rezultate financiare și managementul riscului.
Mai multe despre autor aici.


Puteți să luați legătura cu Cătălin prin email: maxim.catalin.mgm@gmail.com





joi, 9 martie 2017

Cum să gestionezi riscurile în firmă asociate pierderii sănătăţii angajaţilor?



Image courtesy of by Ohmega1982 at FreeDigitalPhotos.net 




Știi care sunt riscurile care îți impactează profitul firmei asociate pierderii sănătății oamenilor din echipa ta? Ai avut situații în care compania ta a pierdut bani din cauza acestui aspect? Te-ai gândit cum poți să gestionezi aceste riscuri, astfel încât impactul financiar să fie minim?

Dacă încă nu ești conștient de aceste riscuri, atunci primul pas potrivit este identificarea lor, iar un instrument eficient este Managementul Riscului.


Ce este sănătatea? Este acea stare de fapt de care devenim conștienți că s-a alterat abia în momentul când deja a impactat buna funcționare a organismului. Altfel spus, este o stare de normalitate care ne caracterizează viața și pentru care alocarea efortului pentru a o menține trebuie să fie cel puțin egală cu predispunerea noastră la factori perturbatori.

Pentru o companie, grup, echipă, care lucrează împreună și se sprijină reciproc prin abilități și sarcini adiacente și congruente scopului comun, pierderea sănătății unui membru poate să însemne de cele mai multe ori o serie de probleme majore, iar rezolvarea acestei situații aduce complicații.


Pe de altă parte, nu mai este un secret că în pachetul de beneficii standard pe care companiile îl pun la dispoziția angajaților se află de cele mai multe ori și Asigurarea de Sănătate, mai precis un tip de asigurare de sănătate de grup, care motivează și înclină balanța de multe ori în decizia finală într-o piață a muncii în care candidații dictează, și nu companiile.

În pachetul de beneficii pentru angajați, se practică, dealtfel, și ofertarea alături de Asigurarea de Sănătate și a Asigurării de Viață de grup într-o formă completă sau parțială, iar acest lucru poate augmenta pachetul de beneficii.

Dar oare ce știu acești angajați și alții încă nu cunosc?


Când ai avut în firmă situația în care un angajat cheie s-a îmbolnăvit, probabil că ai învățat pe pielea ta că este măcar util la nivel minimalist un management al riscurilor provenite din pierderea sănătății și este eficace să ai câteva scenarii de răspuns. Asta ar putea însemna: prevenirea riscurilor, eliminarea lor, minimizarea impactului acestora, reducerea riscurilor. Despre un proces simplificat și eficient de gestionare a riscului poți citi aici.


Principalele riscuri identificate mai des și corelate pierderii sănătății sunt: Absenteismul și Scăderea productivității.

- Absenteismul se referă la lipsa angajatului din câmpul muncii când intervine o problemă de natură medicală, îmbolnăvire sau accident.

- Scăderea productivității din cauza unei îmbolnăviri sau accidentări ridică multe probleme operaționale în firmă.


Asigurarea de Sănătatea poate să aibă loc în scenariile discutate la managementul riscului în atenuarea impactului financiar asupra business-ului. Atâta vreme cât angajații se pot duce oriunde este nevoie să-și rezolve problemele de sănătate, tu vei avea certitudinea cadrului în care aceștia vor primi tratamentul corect pentru însănătoșirea acestora în cel mai scurt timp posibil, deci revenirea la un ciclu normal de producție rapid.


Ce este o asigurare de sănătate pentru angajați și la ce folosește ea?

Asigurarea de Sănătate de grup este un tip de compensare financiară pentru servicii medicale pe perioadă determinată, care poate exista și în varianta decontării directe între asigurători și prestatorii de servicii medicale. Acestea sunt circumscrise unui grup predefinit, alcătuit din membrii echipei care se asigură prin contractare de către firmă.

Asta înseamnă că în momentul în care apare o problemă de sănătate la muncă, îndeobște, angajatul tău își poate ameliora situația în cel mai scurt timp posibil și având la dispoziție cele mai bune servicii medicale disponibile, fără să scoată bani din buzunar sau fiindu-i returnat costul serviciilor medicale de care a beneficiat.


În situația pierderii sănătății angajatului tău, oare cine platește? Ai fi tentat să zici că angajatul, eu zic că plătiți amândoi întrucât, tu nu mai produci și va trebui să pui în aplicare un plan de rezervă, dacă ai, dacă nu să realoci resursele pentru rezolvarea acestei lipse a angajatului tău.


Ce acoperă o Asigurare de Sănătate de grup?

În general Asigurarea de Sănătate este structurată pe pachete, iar pachetul de bază include de obicei Ambulatoriu (analize de laborator, consultații, imagistică) și Spitalizare (spitalizare și intervenții chirurgicale). La aceste pachete de bază pot fi atașate multe alte acoperiri suplimentare, printre care: graviditate și naștere, spitalizare și intervenție chirurgicală la boli grave, consultații la domiciliu, medicamente, recuperare, vaccinuri, etc.


Diferențele între ofertele de la mai multe companii apar la sume asigurate maxime, la condiții de eligibilitate, la excluderi și la componența pachetelor, de aceea asistența unui broker, care să înțeleagă nevoile companiei dvs, și să fie la curent cu ofertele din piață, este de preferat. De cele mai multe ori, brokerii cunosc limitele pe care produsul de la un asigurător îl are comparativ cu alt produs de la alt asigurător, află nevoile dumneavostră specifice și poate să le evidențieze și dvs în comparația ofertelor.


Asigurarea de Sănătate diferă de Abonamentul la o clinică privată în cel puțin două privințe:
1. Teritorialitatea, care înseamnă accesul doar în rețeaua respectivă de clinici pentru abonament, pe când asigurarea de sănătate nu are această restricție.
2. Servicii acoperite, care la abonament sunt mult mai puține și unele sunt doar reducere de cost, iar la asigurarea de sănătate ele sunt mult mai acoperitoare în termen de Sume Asigurate și de servicii incluse.


Când este cel mai bun moment pentru a contracta o Asigurare de Sănătate?
Este evident că înainte să se întâmple riscul asigurat pentru a putea beneficia de acoperirea poliței de asigurare. Deci, be advised!


Dar de ce te-ar interesa pe tine, antreprenorule, ca angajații tăi să fie asigurați?
Dincolo de evidențele unui atu competitiv în piața forței de muncă, Asigurarea de Sănătate (AS) înseamnă bani pentru tine pentru că:

1. AS este deductibilă fiscal în limita a 400 EUR per angajat per an (Art. 68, (5), h), Cod Fiscal).


2. AS îți scade absenteismul angajaților, prin rezolvarea eficientă și eficace a problemelor de sănătate. Adică, reduce timpul pe care aceștia îl petrec pentru rezolvarea acestora, prin servicii profesionale de sănătate și prin eliminarea birocrației sau timpilor de așteptare.


3. AS minimizează productivitatea scăzută din cauza problemelor de sănătate. Un angajat cu asemenea probleme de sănătate va avea randament diminuat, ceea ce impactează business-ul.


4. AS de grup costă sensibil mai puțin decât AS individuală, pe care și-ar dori-o orice om al muncii, dar pe care nu și-o permite.


5. AS poate deschide oportunitatea de a scădea costurile pe tot portofoliul de asigurări în curs al companiei.



Ce este de făcut?

1. Dacă deja ai, poate că e bine să te interesezi ce mai este nou prin piață, în termeni de analiză cost/beneficiu, ai putea să fii surprins.

2. Dacă încă nu ai contractat, atunci poți să aprofundezi subiectul, pentru a preîntâmpina situații neplăcute.

În ambele situații poți să apelezi cu încredere la mine. Pentru evaluare, asistență la identificare riscuri și oferte personalizate, mă puteți contacta la email: maxim.catalin.mgm@gmail.com, furnizând numele firmei, numărul de angajați, domeniul de activitate și datele de contact ale dumneavoastră.


Despre autor:
Cătălin Maxim lucrează în asigurări de mai bine de 10 ani, furnizând soluții de Private Investment, Asigurări Medicale, Asigurări de Viață și Asigurări Generale pentru persoane fizice și juridice, specializându-se pe administrare conturi mari prin analiză nevoi, eficientizare procese, monitorizare rezultate financiare și managementul riscului.


Puteți să luați legătura cu Cătălin prin email: maxim.catalin.mgm@gmail.com