vineri, 6 aprilie 2012

Ești singur! Luptă sau fugi!

Nu prea ai opțiunea asta când vine vorba de probleme financiare. Singura variantă este să rezolvi problemele și să ieși din situația stresantă în care te găsești.

"Of, mai bine aș pleca undeva unde să uit de toți și de toate!". Dorința de a scăpa de probleme există, însă modalitatea trebuie găsită în funcție de situație. Fuga nu este o opțiune viabilă.

De obicei, o problemă care ține de financiar, de finanțele personale în special, dacă este ignorată sau amânată, nu face decât să crească exponențial, poate din cauza dobânzilor, poate din cauza contextului, așa că în primul rând trebuie să reduci pierderile, să spui: Stop joc!, Să vedem ce e de făcut! Și să găsești capacitatea de a gândi la rece ceea ce se întâmplă.

Dar cea mai problematică atitudine este aceea în care, pe măsură ce te afunzi în probleme financiare, apelezi la soluții care în mod surprinzător pentru tine, produc o agravare a situației. Și tu tot singur vrei să le rezolvi. Probabil de aceea există specialiști financiari, de diferite tipuri, ca să îți dea o soluție potrivită, dacă apelezi la ei. Și nu costă atât de mult, ba se poate să obții și consultanță gratuită în foarte multe situații.

Deci, poți să alegi să nu rămâi de unul singur!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu