marți, 18 martie 2014

"Jocul" Schimbării în Coaching



Schimbarea. O "presupoziție" pentru relația de Coaching.

Dar cum să spargi barierele limitărilor personale atâta vreme cât nu înțelegi, mai bine spus, încă nu există pentru tine opțiunea de schimbare, nu există justificare, nu există nimic să stârnească ceea ce ar putea fi un nou drum în viață, o nouă șansă în carieră.

Poate că cei din jur văd asta și atunci îți vor aduce înainte remarci pasagere sau te vor trage de mânecă. Fie că sunt membrii echipei tale, acționarii sau clienții, fie apropiații tăi sau poate gestul unui necunoscut, oricare îți poate da de gândit.

Un context artificial care predispune la schimbare în modul cel mai profund de a funcționa în viață îl putem intui în filmul The Game (1997) cu Michael Douglas.

Trailer-ul pentru The Game (1997) cu Michael Douglas,
7,8 IMDB




Mai degrabă, în relația de Coaching, este vorba despre genul de schimbare al lui Goldsmith, "Ce te-a adus aici nu te va duce mai departe".

Schimbare care presupune un bulgăre care deja a pornit la vale, este important doar să vrei să-i controlezi direcția, căci oricum se va duce în jos.

Schimbare care înseamnă conștientizarea forțelor care controlează un planor deja decolat, pentru a putea ajunge la destinație, a deveni mai prezent în realitatea lui și a diferitelor contexte care îl construiesc.

Executive Coaching-ul înseamnă deja un proces care funcționează și vrei să-l duci la nivelul următor, înseamnă deja un succes pe care vrei să-l transformi într-un stil de viață ori chiar câștigarea unui eu mai bogat.

Este o continuă ascensiune, care se construiește pe o treaptă anterioară, care, da, poate să însemne, nu de puține ori, chiar o scară diferită.


*****


Ce film cunoști, care să propună schimbarea în același fel cu The Game, amintit mai sus?
Împărtășește-l aici! Și spune-ne și ce anume ți-a captat atenția!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu